<< Terug naar cases overzicht

CASE - In Balans

''Ik heb weer de regie''


Vernieuwend

In groepsverband gecoacht worden op persoonlijke problemen werkte bijzonder goed voor mij. Ik heb veel geleerd van de groep.

Persoonlijk

Door een 1 op 1 gesprek wist de trainer exact waar ik stond en wat mijn doel was. Mij werd meteen duidelijk hoe ik verantwoordelijkheid kon nemen voor mijn eigen gedrag.

Effectief

Zelf verantwoordelijkheid nemen: De werkdruk of je manager kun je niet veranderen, de manier waarop je er zelf mee omgaat wel!

Gerda over haar ervaringen met HC Health

Ik was de hele dag druk met veel verschillende soorten werkzaamheden en deadlines. Ik werd vooral onrustig van de onophoudelijke stroom e-mails. Op een gegeven moment was mijn energie op en kreeg ik fysiek en mentaal klachten.

Gelukkig kon ik terecht bij de In Balans-training via mijn werkgever Delta Lloyd. We werden in groepsverband gecoacht. Dat is fijn, omdat je van de ervaringen van anderen heel veel opsteekt.

Met de training heb ik geleerd vooral zelf verantwoordelijkheid te nemen. Ik herken nu denkpatronen en gedachten die mij stress opleveren. Toepasbare tips én motivatie uit de training hebben mij weer in balans gebracht.

Ik begin de dag met een goede planning. Als ik bijhoud wat ik moet doen, dan hoef ik dat niet te onthouden en heb ik dus meer rust in mijn hoofd.

Ninouk over haar werk als coach bij HC Health

Hoge mentale druk is in onze maatschappij meer regel dan uitzondering. Daardoor vinden veel mensen steeds moeilijker de tijd voor echte ontspanning. We raken meer energie kwijt, dan dat we opdoen. We raken uit balans: mentaal en fysiek uitgeput.

Met de In Balans-training kijken we eerst in een persoonlijk gesprek waar je energie van krijgt en waar de energie weglekt. Daarna gaan we in groepsverband aan de slag.

Het is verbazingwekkend hoe goed groepsdynamiek werkt. Mensen leren van elkaar en zien hun eigen gewoonten terug bij een ander.

Wij leren je om vooral in contact te blijven met jezelf, al is de mentale druk en stress nog zo hoog.

Doe wat goed voelt voor jou, doe waar je energie van krijgt. Hierdoor ben je beter inzetbaar, doordat je werkt vanuit je kracht en rust.

Willem over zijn ervaringen met HC Health

Een energieke en gezonde medewerker past in het duurzame inzetbaarheidkwadrant waar Delta Lloyd naar toe werkt. Een energieke en gezonde medewerker is productiever, zowel op het werk als thuis.

Door een krimp in de financiële dienstverlening, wordt de werkbelasting bij werknemers steeds groter. Daarom vinden wij het belangrijk om aandacht te geven aan de balans van werknemers.

De In Balans-training is een effectieve en laagdrempelige training om werknemers weer in hun volle potentie aan het werk te krijgen. We kunnen In Balans ook preventief inzetten. In Balans leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen, ook wanneer de werkdruk hoog is.

Het vergroten van de zelfredzaamheid en de sportfaciliteiten van HC Health is voor Delta Lloyd een unieke en succesvolle combinatie.