<< Terug naar cases overzicht

CASE - Energy Plus

''Ik voel mij fysiek en mentaal fit''


Vernieuwend

Je wordt naast face to face ook online, per webcam en telefonisch gecoacht. De nieuwste en vetste activity monitor, de FitBit wordt ingezet om je structureel meer te laten bewegen.

Persoonlijk

De coach geeft je praktische tips die bij jouw situatie passen en eenvoudig uitvoerbaar zijn. Zo wordt het managen van je energie ineens wél haalbaar.

Effectief

Het programma is erop gericht dat je met leuke en eenvoudig uit te voeren maatregelen snel resultaat voelt.

Steven over zijn ervaringen met HC Health

Ik heb een drukke functie met veel verschillende activiteiten. Voordat ik het wist, was ik 24 uur per dag bezig met mijn werk. Mijn gezin, mijn vrienden, mijn hobby’s verdwenen langzaam uit beeld. Verder merkte ik aan mijn lijf dat ik altijd gespannen was.

Toen kwam Rogier, de coach van HC Health. Een simpele vragenlijst toonde aan waar fysiek, mentaal en emotioneel de disbalans lag. We konden meteen gericht aan de slag. Elke week had ik een call met Rogier om mij te motiveren.

Ik sport nu regelmatig. Sporten is niet alleen om fysiek fit te blijven, het brengt mij ook mentale fitheid.

Gesprekken met teamleden voer ik nu wandelend langs de Amstel.

Wandelend bespreek je moeilijke zaken makkelijker. Bovendien krijg je ook nog je dosis beweging. En thuis? Thuis gaat mijn telefoon, laptop en iPad om 21:00 uur achter slot en grendel. Dat is mijn renewal moment, ik ben dan echt bij mijn gezin.

De kracht van het programma is dat Olivier mij coachte op een paar kleine aanpassingen die echt bij mij passen. Ik ben meer ontspannen, voel mij sterker en slaap beter.

Het resultaat is dat ik me veel energieker voel en meer aan kan!

Rogier over Managing Energy

Wij zien dat bedrijven vaak niet altijd goed omgegaan met de energiecapaciteit van werknemers. Dit kan leiden tot fysieke en mentale klachten.

Goed nieuws: Je energiecapaciteit kun je managen én vergroten. En dat is eenvoudiger dan je denkt.

Energie bestaat uit 4 componenten: Fysieke energie, mentale energie, emotionele energie en spirituele energie. Om je energie capaciteit te vergroten, is het belangrijk om aandacht te hebben voor alle 4.

Wij kijken eerst aan de hand van de Energy Audit waar de energie weglekt. Bijvoorbeeld door slechte voeding, weinig beweging of de juiste motivatie: “Doe je eigenlijk wel wat je wilt”.

Daarna coachen en stimuleren wij je face to face, via de webcam en telefonisch om je gezonde gewoontes aan te leren. Gewoontes die jou helpen om energiek je dag te beleven. Thuis en op het werk.

Onno over zijn ervaringen met Managing Energy

In deze snelle, complexe en dynamische wereld, vragen wij veel van onze medewerkers. Met de verhoging van de pensioenleeftijd zullen steeds meer mensen langer door werken. Duurzaam en vitaliteit worden daarom steeds belangrijker.

Delta Lloyd streeft naar duurzame inzetbaarheid van medewerkers en dat heeft ook te maken met de kwaliteit van leven. Sporten, goede voeding en de juiste balans tussen werk en privé / spanning en ontspanning.

Zo blijkt uit meerdere onderzoeken dat medewerkers die fit zijn en goed in hun vel zitten meer plezier hebben in hun werk en beter presteren. Delta Lloyd heeft er baat bij dat medewerkers bewust kiezen voor een gezonde levensstijl.

HC Health is voor ons dé partner bij het stimuleren en motiveren van medewerkers om voldoende te bewegen. Wij runnen samen met hen een prachtige bedrijfsfitness die veel gebruikt wordt. Bovendien vervult HC Health een belangrijke rol bij advisering en preventie door het geven van werkplekadvies en fysiotherapie. Zij helpen ons fit te blijven!

Het onderscheidende aan de aanpak van HC is de innovatie en de betrokkenheid. We hebben zo een partner om aan duurzaam inzetbare medewerkers te werken.

“Vitale mensen brengen de wereld in beweging. Vitale werknemers ons bedrijf.”