<< Terug naar cases overzicht

CASE - Werkplekonderzoek

''Werkplekonderzoek met haalbare adviezen''


Vernieuwend

Je werkplek instellen is één ding. Met het nieuwe werken is je werkhouding misschien nog wel belangrijker.

Persoonlijk

Stoelen, bureaus en armleuningen werden op de juiste hoogte ingesteld. Maar er werd ook gekeken naar hoe je ergonomisch werkt en wat jij nodig hebt voor een klachtenvrije werkdag.

Effectief

Ik zie nu vaak mensen hun werkplek instellen voordat de werkdag begint. Iedereen is veel bewuster van zijn eigen invloed op werkplek en – houding.

Rob over zijn ervaringen met HC Health

Ik weet dat het belangrijk is om een ergonomisch ingestelde werkplek en een juiste werkhouding te hebben. Maar is dat wel haalbaar voor mij?

Op een dag kwam Timo van HC Health ons advies geven over onze werkplekken.

Het viel mij op dat alle adviezen direct praktisch toepasbaar waren.

Niet alleen onze stoelen en tafels werden goed ingesteld, we kregen ook eenvoudige tips over een gezonde werkhouding.

De coach pakte goed door met zijn adviezen. Zo hebben wij daarna de ruimte boven het plafond en onder de vloer laten reinigen voor een betere luchtkwaliteit.

Het bewustzijn om zelf verantwoordelijk te zijn voor een gezonde werkplek en houding is top. Ik kom mijn werkdag klachtenvrij door.

Timo over zijn werk als werkplekadviseur bij HC Health

Veel fysieke klachten beginnen bij een niet goed ingestelde werkplek of een verkeerde werkhouding. Met het nieuwe werken zien wij klachten toenemen, omdat er geen vaste werkplek meer is. Wij geloven echter dat je, bij wijze van spreken, zelfs op een boomstam ergonomisch kunt werken.

Werkplekadvies gaat veel verder dan een bureau goed instellen.

Onze visie is om mensen met haalbare adviezen te leren hoe je zelf kunt bijdragen aan een gezonde, ergonomisch verantwoorde werkhouding. En daardoor een klachtenvrije werkdag.

Om iedereen te bereiken hebben wij instructiefilmpjes online, kunnen wij mensen telefonisch of via de webcam adviseren en als het echt nodig is, dan plannen we een werkplekonderzoek op locatie. Hiermee werken we erg efficiënt.

Mijn advies: je hersenactiviteit neemt toe als je veel van houding wisselt en voldoende beweegt. Hang af en toe lekker achterover in je stoel of ga lopen als je een belletje pleegt.

Met een gezonde werkhouding kun je overal klachtenvrij werken.

Erik over zijn ervaringen met HC Health

Onze visie is dat een dynamisch, jong bedrijf en energieke, gezonde medewerkers onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Bij Kempen & Co wordt veel gevraagd van de medewerkers en het is niet meer dan normaal dat wij op het gebied van ergonomisch werken (werkplek en werkhouding) continue begeleiding bieden.

Preventie speelt daarbij een belangrijke rol. Bij een verkeerde werkhouding kunnen in korte tijd klachten ontstaan, het duurt soms erg lang voordat die hersteld zijn. Het zijn vaak de kleine aanpassingen aan werkplek en houding die er voor zorgen dat medewerkers klachtenvrij blijven.

Wij werken al lang met HC Health, omdat ze betrokken zijn en meedenken met onze ontwikkelingen.

Daarnaast is het handig dat de fysiotherapeut op locatie de werkplekbezoeken verzorgt. Wel zo efficiënt.

Wij hebben een laag ziekteverzuim. Onze medewerkers blijven zich bewust van werkhouding en werkplek. De aanpak van HC Health speelt daarbij een belangrijke rol.