waterloopje Gezonde werkgewoonte

Drink voldoende water

Suzanna Ruff

Suzanna Ruff

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De zon schijnt volop buiten en de temperatuur op kantoor kan flink oplopen. Vergeet daarom ook niet regelmatig je dorst te lessen. Voldoende water drinken is essentieel voor een betere mentale prestatie en hogere productiviteit.
Om dit bij iedereen onder de aandacht te brengen, heeft Rogier van Hoorn (mede-oprichter HC Health) de gezonde werkgewoonte “Het waterloopje” bedacht. Deze werkgewoonte is gezond en heeft meerdere positieve effecten. 

Waterloopje Gezonde werkgewoonte

De positieve effecten van het waterloopje:

1. Slechts drie wandelingen van vijf minuten per dag voorkomt schade aan je beenslagaderen veroorzaakt door langdurig zitten (3 uur), aldus een onderzoek aan Indiana University.
2. Wandelen kan je energieniveau met 20 procent verhogen en je vermoeidheid met 65 procent laten afnemen, aldus een studie van de University of Georgia.
3. Door iedere week tweeënhalf uur te lopen kun je het risico op borstkanker met 42 procent verlagen. Dit volgens een studie waarin meer dan 79.000 vrouwen werden onderzocht.
4. Je verbrandt in 20 minuten wandelen al snel 100 calorieën.
5. Onderzoek toont aan dat veel zitten de kans op diabetes vergroot (2012). Meer dan acht uur per dag zitten zorgt voor 90% meer kans op het ontwikkelen van diabetes type 2.
6. Door regelmatig op te staan verbrand je eerder vetten en worden ze niet in je lichaam opgeslagen.
7. Water is voeding voor je brein.
8. Voldoende water drinken is niet alleen belangrijk voor het nodige denkwerk, maar ook voor bijvoorbeeld het voeren van gesprekken, autorijden en boeken lezen.

Zo maak je deze nieuwe gewoonte eigen

1. Een gewoonte creëer je na 21 keer achtereen
´Het Waterloopje´ te doen. 
2. Start met een kleine stap: een kort ´Waterloopje´ en
breidt deze rustig uit.
3. Koppel ‘t Waterloopje aan je bestaande gewoonte om koffie
of thee te drinken .
4. Maak het jezelf makkelijk door het ´t Waterloopje gezamenlijk met je collega te doen.

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?