HC Health vitaliteitsbeleid

ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid 2018

Sander de Casparis

Sander de Casparis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

 

Met de ESF Duurzame inzetbaarheid kunnen werkgevers subsidie ontvangen. Dit geldt voor activiteiten die een positief effect hebben op de duurzame inzetbaarheid van werknemers. 50% van de advies en projectkosten komen in aanmerking voor de subsidie tot een bedrag van 10.000,-. Diverse van onze diensten komen in aanmerking voor de ESF subsidie duurzame inzetbaarheid. In het voorjaar van 2018 zal naar verwachting  de subsidie regeling weer worden opengesteld. Het is raadzaam om nu al vast te beginnen met de voorbereiding. Om te zorgen dat je er op tijd bij bent. Wil je van de regeling ESF Duurzame Inzetbaarheid gebruik maken? Wij helpen je graag. Lees in dit blog meer over de mogelijkheden.

De subsidie per project bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele projectkosten

Wat komt in aanmerking voor de ESF Duurzame Inzetbaarheid?

Projecten die onder de subsidieregeling vallen, kunnen betrekking hebben op maatregelen om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Wij hebben diverse  diensten, waaronder het 3V ontwikkelprogramma, strategisch gezondheidsbeleid en bepaalde training en coaching programma’s. Deze diensten komen in aanmerking voor de ESF subsidie duurzame inzetbaarheid.

Subsidievoorwaarden ESF Duurzame Inzetbaarheid

Aan de subsidie worden de volgende voorwaarden gesteld:

 

  • U heeft minimaal 2 medewerkers in dienst
  • Het project waarvoor de subsidie wordt aangevraagd, mag maximaal 12 maanden duren.
  • Het opstellen van een advies met implementatieplan en begeleiden bij het implementeren van een advies komen in aanmerking voor de subsidie
  • U dient in het advies of verslag op te nemen hoe het personeel betrokken is.
  • De externe adviseur moet beschikken over drie persoonlijke referenties van drie verschillende opdrachtgevers.

50% subsidie op duurzame inzetbaarheid projecten met de ESF Duurzame inzetbaarheid

Alleen kosten van de door de externe adviseur werkelijk gerealiseerde uren voor ten minste één van de onderstaande activiteiten, aantoonbaar gericht op één of meer van de genoemde thema’s of activiteiten zijn subsidiabel:

  • het verkrijgen van een advies met implementatieplan;
  • het begeleiden van de implementatie van een advies.

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum aan subsidiabele kosten van € 25.000. Het toegekende subsidiebedrag bedraagt ten minste € 6.000 (dus € 12.000 aan subsidiabele kosten) en maximaal € 12.500 (dus € 25.000 aan subsidiabele kosten). Voor de berekening van de subsidie wordt het uurtarief van de ingehuurde adviseur bepaald op maximaal € 100 exclusief BTW.

Kosten zijn subsidiabel vanaf een dag nadat het besluit van verlening subsidie is afgegeven.

Aangekondigd is dat er drie aanvraagtijdvakken zullen volgen:

  • Eerste openstelling: 25 juni 2018 tot en met 29 juni 2018
  • Tweede openstelling: 12 november 2018 tot en met 16 november 2018
  • Derde openstelling: 8 april 2019 tot en met 12 april 2019

Per tijdvak is € 15 miljoen beschikbaar. Wanneer meer aanvragen zijn ingediend dan waar budget voor is, zal middels loting de volgorde van behandeling worden bepaald. Een aanvrager mag uit maximaal één van de drie tijdsvakken subsidie ontvangen. Wanneer de subsidie wordt verleend, dan worden onafhankelijk van de uiteindelijke realisatie van het project, de eventuele latere aanvragen afgewezen.

100% subsidie garantie

Onze adviseurs en vitaliteitsmanagers hebben ruimte ervaring met ESF Duurzame Inzetbaarheid. De afgelopen jaren hebben wij voor uiteenlopende organisaties succesvolle ESF-trajecten verzorgd. Om er 100% zeker van te zijn dat de subsidie aanvraag toegekend wordt werken wij samen met een extern subsidie advies bureau.

Ga in 2018 aan de slag met Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid

Heb je plannen om in 2018 aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid en vitaliteitsmanagement binnen jou organisatie? Lees daar meer over in het blog:  Strategisch vitaliteitsbeleid vormgeven naast je drukke HR baan? Maak het simpel in 3 stappen! en neem contact met ons op. Dan onderzoeken we samen of het project in aanmerking komt voor de subsidie

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

Download de factsheet

Gezond Thuiswerken, hét online platform voor vitaal thuiswerkende medewerkers

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?