6 oefeningen voor meer ontspanning

Ontspannen is noodzakelijk om optimaal te kunnen presteren. Gun jezelf daarom regelmatig een periode van rust. De ontspanningsoefeningen op deze pagina kunnen je hier goed bij helpen!

Aangezien geen mens hetzelfde is, zul je merken dat sommige oefeningen beter bij jou passen dan andere. Ervaar wat voor jou prettig is en doe de oefeningen zo vaak als je wilt.

Geschikte ruimtes voor ontspanningsoefeningen

Zorg ervoor dat je in een ruimte bent waar je niet gestoord wordt en dat je genoeg tijd hebt voor de oefening. Zoek een positie die voor jou prettig en ontspannen is, zodat je optimaal kunt ontspannen. Ga bijvoorbeeld op een bank liggen of zitten in een ruime fauteuil of neem een meditatiehouding aan.

Misschien zal je merken dat je soms in slaap valt tijdens een oefening en ook dat is geen probleem. Kennelijk heeft jouw lichaam dat op dat moment even nodig.

Ontspanning voor lichaam en geest

De oefeningen bestaan uit ademhalingsoefeningen, meditaties, visualisaties en spierontspanningsoefeningen. Verschillende oefeningen met één overeenkomst: ze zorgen ervoor dat jouw lichaam en geest even kunnen ontspannen. Zo doe je weer nieuwe energie op en geef je je lichaam de kans om te herstellen van alles wat je in je leven doet.

Het doel van deze oefeningen is het vinden van de juiste balans tussen je dagelijkse lichamelijke belasting en de belastbaarheid van je lichaam. Door te ontspannen zal jouw belastbaarheid toenemen en kan je beter presteren tijdens werk of andere bezigheden.

HELLOHABIT+

Gezonde keuzes, simpel gemaakt

Ontvang iedere maandagochtend een informatieve video waarmee jij een gezondere leefstijl creëert.

3.159 aanmeldingen binnen 3 maanden!

    [class^="wpforms-"]
    [class^="wpforms-"]
    [class^="wpforms-"]
    [class^="wpforms-"]