HelloFysio, voor vitale medewerkers

Is de vitaliteit van je medewerkers ook jouw zorg? We richten ons op gezond werk en leefgedrag van je medewerker en voorkomen vervelende pijnklachten. We pakken ze vroegtijdig aan voordat klachten chronisch worden.  Omdat we zowel online als fysiek contact houden met medewerkers zijn we in staat om accuraat te monitoren, snel bij te sturen en over langere periodes advies te geven. Een aanpak die duurzaam effect heeft op de vitaliteit van uw medewerker.

Duurzame gedragsverandering door Gewoontecreatie

Onze wetenschappelijk gefundeerde 3V gedragsmatige aanpak is gebaseerd op de creatie van nieuwe positieve gewoontes en zorgt voor een duurzame versterking van je medewerkers. Uw medewerker past in kleine stapjes duurzaam z’n leef en werkstijl aan. Een optelsom van de gezonde gewoontes is een verbeterde leef en werkstijl.

 

E-health platform ondersteunt zelfredzaamheid

Onze werkwijze ondersteunt het principe dat mensen de baas zijn over het eigen lichaam en primair zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. De zelfhulp module en het digitale Persoonlijk Plan dragen aantoonbaar bij aan een toename van de zelfredzaamheid van je medewerkers.

Juiste Zorg op Maat

Is meer ondersteuning gewenst? Onze stepped care aanpak zorgt voor de juiste zorg op maat.

 

Stap 1: Unieke Zelfhulp Module

Op jullie eigen bedrijfspagina heeft de medewerker de beschikking over een kennisbank met praktische en zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwde informatie over de klacht. Hij kan met de oefeningen en tips zelf aan de slag met z’n herstel. Zijn er vragen? De HelloFysiotherapeut reageert binnen 24 uur op eventuele vragen per e-mail.

 

Stap 2: Persoonlijke begeleiding

Wilt uw medewerker persoonlijke ondersteuning bij het herstel? Dat kan, uw medewerker plant zelf online of via ons secretariaat een afspraak in met de HelloFysiotherapeut.Na, een evidenced based screening wordt bepaald of coaching via de telefoon of webcam de beste oplossing is voor uw medewerker. Indien dit het geval is vindt er per telefoon of webcam een grondige analyse plaats van de oorzaak van de klacht.  Uw medewerker gaat onder het toeziend oog van de hellofysiotherapeut aan de slag met oefeningen en tips in het Persoonlijk Plan. Deze innovatieve aanpak is volgens het onderzoek van de Radboud Universiteit zeer effectief bevonden. Medewerkers herstellen in minder behandeltijd en de zelfredzaamheid neemt significant toe.

 

Stap 3: Arbeidsfysiotherapie op locatie

Met de arbeidsfysiotherapeut op locatie heeft je bedrijf altijd een persoonlijke HelloFysiotherapeut paraat. Deze kent de werkplek en –omstandigheden, wat een succesvol resultaat bespoedigt. Daarnaast scheelt het reistijd voor medewerkers en dus verleturen voor je bedrijf. Medewerkers hebben op kantoor persoonlijk contact met de fysiotherapeut en krijgen een persoonlijk online behandelplan mee met oefeningen en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de bedrijfsfysiotherapeut.

De HelloFysiotherapeut op locatie heeft op uw bedrijf een behandelruimte en zal preventief op de werkplek aanwezig zijn voor training en adviezen. Op deze manier vervult de HelloFysiotherapeut zowel een preventieve als curatieve rol in het optimaliseren van de inzetbaarheid van uw medewerkers.

 

Fysiocheck, de preventieve oplossing

Kunnen je medewerkers het werk fysiek aan? Wij testen dit preventief met de fysiocheck en helpen ze om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens de fysiocheck wordt de fysieke fitheid van de medewerker, in relatie tot de werkzaamheden, in kaart gebracht met een analyse en een aantal fysieke testen. Aan de hand van deze testen bekijkt de fysiotherapeut of een medewerker (beïnvloedbare) gezondheidsrisico’s loopt. Indien nodig krijgt de medewerker uiteraard direct toepasbare adviezen mee.Met de fysiocheck heb je een preventieve en vroegtijdige aanpak van arbeidsgerelateerde klachten aan het houding- en bewegingsapparaat in huis.

 

Interesse?


BEL MIJ TERUG

Gerelateerde blogs


Duurzame aantrekkelijkheid

Morgen, 14 februari is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Hoe aantrekkelijk is jouw organisatie eigenlijk? En hoe zorg je voor een duurzame relatie met jouw medewerkers? Valt er misschien iets te leren vanuit de liefde? Sander onthult hoe hij zijn relatie (al 27 jaar) aantrekkelijk houdt en wat dit voor werkgevers kan betekenen. Fijne Valentijnsdag alvast!

Lees meer

Jouw Privacy is bij HC Health in goede handen

Vandaag, maandag 28 januari 2019, is het de Europese dag van de Privacy. Deze dag is in 2007 in het leven geroepen om meer aandacht voor privacy te vragen. Een belangrijk initiatief want wie wil er nou niet dat er met zijn of haar privacy gevoelige informatie vertrouwelijk wordt omgegaan? Door de komst van de AVG het afgelopen jaar is privacy en informatiebeveiliging  bij veel bedrijven nog hoger op de agenda komen te staan. Met name bij bedrijven die bijzondere persoonsgegevens en dus gevoelige informatie verwerken. Onze organisatie is er daar één van.

Lees meer