HelloFysio, voor vitale medewerkers

Is de vitaliteit van je medewerkers ook jouw zorg? We richten ons op gezond werk en leefgedrag van je medewerker en voorkomen vervelende pijnklachten. We pakken ze vroegtijdig aan voordat klachten chronisch worden.  Omdat we zowel online als fysiek contact houden met medewerkers zijn we in staat om accuraat te monitoren, snel bij te sturen en over langere periodes advies te geven. Een aanpak die duurzaam effect heeft op de vitaliteit van uw medewerker.

Duurzame gedragsverandering door Gewoontecreatie

Onze wetenschappelijk gefundeerde 3V gedragsmatige aanpak is gebaseerd op de creatie van nieuwe positieve gewoontes en zorgt voor een duurzame versterking van je medewerkers. Uw medewerker past in kleine stapjes duurzaam z’n leef en werkstijl aan. Een optelsom van de gezonde gewoontes is een verbeterde leef en werkstijl.

 

E-health platform ondersteunt zelfredzaamheid

Onze werkwijze ondersteunt het principe dat mensen de baas zijn over het eigen lichaam en primair zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. De zelfhulp module en het digitale Persoonlijk Plan dragen aantoonbaar bij aan een toename van de zelfredzaamheid van je medewerkers.

Juiste Zorg op Maat

Is meer ondersteuning gewenst? Onze stepped care aanpak zorgt voor de juiste zorg op maat.

 

Stap 1: Unieke Zelfhulp Module

Op jullie eigen bedrijfspagina heeft de medewerker de beschikking over een kennisbank met praktische en zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwde informatie over de klacht. Hij kan met de oefeningen en tips zelf aan de slag met z’n herstel. Zijn er vragen? De HelloFysiotherapeut reageert binnen 24 uur op eventuele vragen per e-mail.

 

Stap 2: Persoonlijke begeleiding

Wilt uw medewerker persoonlijke ondersteuning bij het herstel? Dat kan, uw medewerker plant zelf online of via ons secretariaat een afspraak in met de HelloFysiotherapeut.Na, een evidenced based screening wordt bepaald of coaching via de telefoon of webcam de beste oplossing is voor uw medewerker. Indien dit het geval is vindt er per telefoon of webcam een grondige analyse plaats van de oorzaak van de klacht.  Uw medewerker gaat onder het toeziend oog van de hellofysiotherapeut aan de slag met oefeningen en tips in het Persoonlijk Plan. Deze innovatieve aanpak is volgens het onderzoek van de Radboud Universiteit zeer effectief bevonden. Medewerkers herstellen in minder behandeltijd en de zelfredzaamheid neemt significant toe.

 

Stap 3: Arbeidsfysiotherapie op locatie

Met de arbeidsfysiotherapeut op locatie heeft je bedrijf altijd een persoonlijke HelloFysiotherapeut paraat. Deze kent de werkplek en –omstandigheden, wat een succesvol resultaat bespoedigt. Daarnaast scheelt het reistijd voor medewerkers en dus verleturen voor je bedrijf. Medewerkers hebben op kantoor persoonlijk contact met de fysiotherapeut en krijgen een persoonlijk online behandelplan mee met oefeningen en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de bedrijfsfysiotherapeut.

De HelloFysiotherapeut op locatie heeft op uw bedrijf een behandelruimte en zal preventief op de werkplek aanwezig zijn voor training en adviezen. Op deze manier vervult de HelloFysiotherapeut zowel een preventieve als curatieve rol in het optimaliseren van de inzetbaarheid van uw medewerkers.

 

Fysiocheck, de preventieve oplossing

Kunnen je medewerkers het werk fysiek aan? Wij testen dit preventief met de fysiocheck en helpen ze om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens de fysiocheck wordt de fysieke fitheid van de medewerker, in relatie tot de werkzaamheden, in kaart gebracht met een analyse en een aantal fysieke testen. Aan de hand van deze testen bekijkt de fysiotherapeut of een medewerker (beïnvloedbare) gezondheidsrisico’s loopt. Indien nodig krijgt de medewerker uiteraard direct toepasbare adviezen mee.Met de fysiocheck heb je een preventieve en vroegtijdige aanpak van arbeidsgerelateerde klachten aan het houding- en bewegingsapparaat in huis.

 

Interesse?


BEL MIJ TERUG

Gerelateerde blogs


HelloFysio kick-off DEEN

Supermarktketen Deen kiest voor vitale medewerkers. Sinds vorige maand maakt supermarktketen DEEN officieel gebruik van HelloFysio! Deze diensten zijn beschikbaar voor alle medewerkers werkzaam in de Deen supermarkten, distributiecentra en het hoofdkantoor. Zij kunnen gebruik maken van de HelloFysio database ‘Zelf aan de slag’, fysiotherapie op afstand en fysiotherapie op locatie. Door gebruik te maken van deze diensten wilt DEEN fysieke klachten voorkomen en waar mogelijk verhelpen. Zo blijven de medewerkers duurzaam inzetbaar.

Lees meer

Deel 2: Gezondheidsmanagement in Latijns-Amerika

In deel 1 van dit blog heb ik jullie inzicht gegeven in de leefstijluitdagingen binnen Latijns-Amerika. Vanuit mijn werk als vitaliteitsconsultant was ik erg geïnteresseerd hoe het bedrijfsleven in Latijns-Amerika aankijkt tegen het bevorderen van fitte en vitale medewerkers. En of het thema gezondheidsmanagement, net als in Europa, steeds meer aandacht krijgt. Aan de hand van een gesprek met ex-medewerker van Citi Bank uit Costa Rica en een tweetal interessante studies deel ik mijn ervaringen in deel 2 van dit blog.

Lees meer

Ga je ook naar buiten op buitenspeeldag?

Vandaag extra veel spelende kinderen op het schoolplein en in de speeltuin, want vandaag is het buitenspeeldag. Jantje Beton, de initiatiefnemer, organiseert deze dag door heel Nederland. Buitenspelen is erg belangrijk, maar wordt steeds minder als vanzelfsprekend beschouwd. De buitenlucht is goed om te ontspannen en veel beweging is belangrijk voor kinderen. Maar ook voor volwassenen is het van belang om voldoende naar buiten te gaan en niet te lang binnen te blijven zitten.

Lees meer