HelloFysio, voor vitale medewerkers

Is de vitaliteit van je medewerkers ook jouw zorg? We richten ons op gezond werk en leefgedrag van je medewerker en voorkomen vervelende pijnklachten. We pakken ze vroegtijdig aan voordat klachten chronisch worden.  Omdat we zowel online als fysiek contact houden met medewerkers zijn we in staat om accuraat te monitoren, snel bij te sturen en over langere periodes advies te geven. Een aanpak die duurzaam effect heeft op de vitaliteit van uw medewerker.

Duurzame gedragsverandering door Gewoontecreatie

Onze wetenschappelijk gefundeerde 3V gedragsmatige aanpak is gebaseerd op de creatie van nieuwe positieve gewoontes en zorgt voor een duurzame versterking van je medewerkers. Uw medewerker past in kleine stapjes duurzaam z’n leef en werkstijl aan. Een optelsom van de gezonde gewoontes is een verbeterde leef en werkstijl.

 

E-health platform ondersteunt zelfredzaamheid

Onze werkwijze ondersteunt het principe dat mensen de baas zijn over het eigen lichaam en primair zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. De zelfhulp module en het digitale Persoonlijk Plan dragen aantoonbaar bij aan een toename van de zelfredzaamheid van je medewerkers.

Juiste Zorg op Maat

Is meer ondersteuning gewenst? Onze stepped care aanpak zorgt voor de juiste zorg op maat.

 

Stap 1: Unieke Zelfhulp Module

Op jullie eigen bedrijfspagina heeft de medewerker de beschikking over een kennisbank met praktische en zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwde informatie over de klacht. Hij kan met de oefeningen en tips zelf aan de slag met z’n herstel. Zijn er vragen? De HelloFysiotherapeut reageert binnen 24 uur op eventuele vragen per e-mail.

 

Stap 2: Persoonlijke begeleiding

Wilt uw medewerker persoonlijke ondersteuning bij het herstel? Dat kan, uw medewerker plant zelf online of via ons secretariaat een afspraak in met de HelloFysiotherapeut.Na, een evidenced based screening wordt bepaald of coaching via de telefoon of webcam de beste oplossing is voor uw medewerker. Indien dit het geval is vindt er per telefoon of webcam een grondige analyse plaats van de oorzaak van de klacht.  Uw medewerker gaat onder het toeziend oog van de hellofysiotherapeut aan de slag met oefeningen en tips in het Persoonlijk Plan. Deze innovatieve aanpak is volgens het onderzoek van de Radboud Universiteit zeer effectief bevonden. Medewerkers herstellen in minder behandeltijd en de zelfredzaamheid neemt significant toe.

 

Stap 3: Arbeidsfysiotherapie op locatie

Met de arbeidsfysiotherapeut op locatie heeft je bedrijf altijd een persoonlijke HelloFysiotherapeut paraat. Deze kent de werkplek en –omstandigheden, wat een succesvol resultaat bespoedigt. Daarnaast scheelt het reistijd voor medewerkers en dus verleturen voor je bedrijf. Medewerkers hebben op kantoor persoonlijk contact met de fysiotherapeut en krijgen een persoonlijk online behandelplan mee met oefeningen en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de bedrijfsfysiotherapeut.

De HelloFysiotherapeut op locatie heeft op uw bedrijf een behandelruimte en zal preventief op de werkplek aanwezig zijn voor training en adviezen. Op deze manier vervult de HelloFysiotherapeut zowel een preventieve als curatieve rol in het optimaliseren van de inzetbaarheid van uw medewerkers.

 

Fysiocheck, de preventieve oplossing

Kunnen je medewerkers het werk fysiek aan? Wij testen dit preventief met de fysiocheck en helpen ze om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens de fysiocheck wordt de fysieke fitheid van de medewerker, in relatie tot de werkzaamheden, in kaart gebracht met een analyse en een aantal fysieke testen. Aan de hand van deze testen bekijkt de fysiotherapeut of een medewerker (beïnvloedbare) gezondheidsrisico’s loopt. Indien nodig krijgt de medewerker uiteraard direct toepasbare adviezen mee.Met de fysiocheck heb je een preventieve en vroegtijdige aanpak van arbeidsgerelateerde klachten aan het houding- en bewegingsapparaat in huis.

 

Interesse?


BEL MIJ TERUG

Gerelateerde blogs


Hoe Top Zakenvrouw van 2017 Stress de Baas is

Uit een gezondheidsenquête van het CBS blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders ouder dan 12 jaar slaapproblemen heeft en 41% daarvan negatieve gevolgen ervaart in het dagelijks functioneren. Ingrid heeft de laatste tijd ook slaapproblemen. Waar Ingrid wakker van ligt is bijvoorbeeld is onrechtvaardigheid. Overdag weet ze dit goed weg te drukken maar ’s nachts...

Lees meer

Stresspreventie: top prioriteit bij aanpak ongezond gedrag!

Wereldwijd wordt een groot deel van de ziektekosten veroorzaakt door de leefstijl van mensen: te weinig bewegen, roken, overmatig alcoholgebruik en slechte eetgewoontes. In het nieuwe regeerakkoord is daarom afgesproken dat meer aandacht nodig is voor de preventie van leefstijl gerelateerde aandoeningen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft samen met patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten, sportverenigingen en -bonden, bedrijven en maatschappelijke organisaties het nationaal preventieakkoord opgesteld. In deze blog  licht ik toe waarom stresspreventie top prioriteit zou moeten zijn binnen het preventieakkoord. Daarnaast wil ik in mijn blog organisaties uitnodigen om in teamverband aan de slag te gaan met stresspreventie tijdens de week van de werkstress.  

Lees meer

Hoe vitaal is jouw organisatie? Doe de vitaliteitsscan!

De laatste jaren is er (gelukkig) in toenemende mate aandacht voor vitaliteit binnen organisaties. Vitaliteit gaat om bevlogen medewerkers die de eigen regie nemen op hun persoonlijke gezondheid en inzetbaarheid.  Zo zijn vitale medewerkers, energieker, productiever en gemotiveerder op het werk. Vitale medewerkers hebben vaak door hun gezonde instelling ook meer plezier in hun werk. Kortom, om als bedrijf succesvol te kunnen zijn in een constant veranderende markt zijn vitale medewerkers onmisbaar!

Lees meer