Inspiratie

Blijf op de hoogte van onze artikelen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief

Ga je ook naar buiten op buitenspeeldag?

12 jun 2019

Geschreven door HC Health

Vandaag extra veel spelende kinderen op het schoolplein en in de speeltuin, want vandaag is het buitenspeeldag. Jantje Beton, de initiatiefnemer, organiseert deze dag door heel Nederland. Buitenspelen is erg belangrijk, maar wordt steeds minder als vanzelfsprekend beschouwd. De buitenlucht is goed om te ontspannen en veel beweging is belangrijk voor kinderen. Maar ook voor volwassenen is het van belang om voldoende naar buiten te gaan en niet te lang binnen te blijven zitten.

LEES MEER

Hoe je gemakkelijk start met vitaliteitsmanagement

25 jul 2017

Geschreven door Edwin van der Scheer

Als vitaliteitsadviesbureau voor grote organisaties hebben wij slechts één doel: het realiseren van gedragsverandering om mensen gezonder, energieker en gelukkiger te maken. Als we met onze klanten in gesprek gaan over de stappen voor een succesvol vitaliteitsbeleid dan is iedere stap bedoeld om uiteindelijk zoveel mogelijk impact te genereren op de werkvloer. In dit blog geeft Edwin je inzicht hoe je gemakkelijk, klein kunt starten met vitaliteitsmanagement.

LEES MEER

De 5 pijlers van een waarden gedreven organisatie

2 may 2017

Geschreven door Edwin van der Scheer

Hogere verkoopcijfers, meer declarabel zijn, gezonder leven.. Het stellen van doelen is binnen veel organisaties het middel om veranderingen teweeg te brengen. Natuurlijk wakkert dit een zekere beweging aan. Maar op het moment dat er een fundamentele verandering plaats moet vinden, schieten doelen te kort. Waar een doel aanspraak doet op het rationele deel van ons brein, sluit een waarde aan bij ons emotionele brein. Hierdoor is de aansluiting wellicht onbewust, maar vele malen sterker en authentieker.

LEES MEER

Het functioneringsgesprek waar je energie van krijgt

11 oct 2016

Geschreven door Edwin van der Scheer

Ook bij traditionele organisaties komt het steeds minder voor: functioneringsgesprekken. Het jaarlijks terugkerende gesprek tussen leidinggevende en medewerker waarin het functioneren van beide partijen wordt besproken lijkt niet meer bestand tegen de wijze waarop organisaties vandaag de dag functioneren. Wat wel blijft is de behoefte om met elkaar in gesprek te gaan over het functioneren en de wijze waarop medewerkers zich kunnen ontwikkelen.

LEES MEER

Dromen, doelen en gewoonten

22 aug 2016

Geschreven door Rogier van Hoorn

Een droom of een doel? Wat is het verschil nou eigenlijk? Waarom lijkt de één wel zijn/haar droom na te leven en de ander niet? Het is belangrijk om je bewust te zijn van het verschil tussen een droom, een doel en een kleine gewoonte. Met het verschil voor ogen kun je wellicht meer bereiken dan je nu denkt.

LEES MEER