Inspiratie

Blijf op de hoogte van onze artikelen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief

HelloFysio kick-off DEEN

18 jun 2019

Geschreven door HC Health

Supermarktketen Deen kiest voor vitale medewerkers. Sinds vorige maand maakt supermarktketen DEEN officieel gebruik van HelloFysio! Deze diensten zijn beschikbaar voor alle medewerkers werkzaam in de Deen supermarkten, distributiecentra en het hoofdkantoor. Zij kunnen gebruik maken van de HelloFysio database ‘Zelf aan de slag’, fysiotherapie op afstand en fysiotherapie op locatie. Door gebruik te maken van deze diensten wilt DEEN fysieke klachten voorkomen en waar mogelijk verhelpen. Zo blijven de medewerkers duurzaam inzetbaar.

LEES MEER

Hoe vitaal is jouw organisatie? Doe de vitaliteitsscan!

11 sep 2018

Geschreven door Timo Velzeboer

De laatste jaren is er (gelukkig) in toenemende mate aandacht voor vitaliteit binnen organisaties. Vitaliteit gaat om bevlogen medewerkers die de eigen regie nemen op hun persoonlijke gezondheid en inzetbaarheid.  Zo zijn vitale medewerkers, energieker, productiever en gemotiveerder op het werk. Vitale medewerkers hebben vaak door hun gezonde instelling ook meer plezier in hun werk. Kortom, om als bedrijf succesvol te kunnen zijn in een constant veranderende markt zijn vitale medewerkers onmisbaar!

LEES MEER

Collectief bewegen beweegt jouw medewerkers

7 feb 2017

Geschreven door Daan van Benthem

Medewerkers die voldoende bewegen zijn gezonder, fitter en hebben minder kans op overgewicht. Bovendien verzuimen sportende werknemers minder. Maar hoe krijgen we medewerkers in beweging? Verschillende praktijkvoorbeelden laten zien hoe bedrijven medewerkers gezamenlijk succesvol in beweging brengen. Ook beschrijft onze vitaliteitsconsultant Daan de toegevoegde waarde van gezamenlijk/collectief bewegen.

LEES MEER

IkPas: Minder ziekteverzuim door alcoholonthouding

6 dec 2016

Geschreven door Daan van Benthem

In mijn vorige blog heb ik je geïnformeerd over de (financiële) gevolgen van roken voor organisaties en de kansen om samen te werken aan vitaliteit. De Stoptober campagne is inmiddels ten einde en met ruim 53.000 deelnemers een groot succes. In deze blog wil ik aandacht geven aan een groeiende beweging van mensen die zichzelf en anderen uitdagen om 30 dagen (of langer) geen alcohol te drinken. Wat zou dit kunnen betekenen voor jouw organisatie?

LEES MEER

Geheime goudmijn voor organisaties

10 aug 2016

Geschreven door Daan van Benthem

In de jaren vijftig en zestig werd er in Nederland volop gerookt. In deze periode rookte maar liefst zestig procent van de volwassen bevolking. Roken was een algemene gewoonte en werd overal toegestaan. Vandaag de dag eigenlijk ondenkbaar. In dit blog informeer ik je over de kosten van een rokende medewerker en de kansen die er voor een organisatie zijn wanneer medewerkers samen bezig zijn met vitaliteit.

LEES MEER