Inspiratie

Blijf op de hoogte van onze artikelen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief

Hoe vitaal is jouw organisatie? Doe de vitaliteitsscan!

11 sep 2018

Geschreven door Timo Velzeboer

De laatste jaren is er (gelukkig) in toenemende mate aandacht voor vitaliteit binnen organisaties. Vitaliteit gaat om bevlogen medewerkers die de eigen regie nemen op hun persoonlijke gezondheid en inzetbaarheid.  Zo zijn vitale medewerkers, energieker, productiever en gemotiveerder op het werk. Vitale medewerkers hebben vaak door hun gezonde instelling ook meer plezier in hun werk. Kortom, om als bedrijf succesvol te kunnen zijn in een constant veranderende markt zijn vitale medewerkers onmisbaar!

LEES MEER

Collectief bewegen beweegt jouw medewerkers

7 feb 2017

Geschreven door Daan van Benthem

Medewerkers die voldoende bewegen zijn gezonder, fitter en hebben minder kans op overgewicht. Bovendien verzuimen sportende werknemers minder. Maar hoe krijgen we medewerkers in beweging? Verschillende praktijkvoorbeelden laten zien hoe bedrijven medewerkers gezamenlijk succesvol in beweging brengen. Ook beschrijft onze vitaliteitsconsultant Daan de toegevoegde waarde van gezamenlijk/collectief bewegen.

LEES MEER

IkPas: Minder ziekteverzuim door alcoholonthouding

6 dec 2016

Geschreven door Daan van Benthem

In mijn vorige blog heb ik je geïnformeerd over de (financiële) gevolgen van roken voor organisaties en de kansen om samen te werken aan vitaliteit. De Stoptober campagne is inmiddels ten einde en met ruim 53.000 deelnemers een groot succes. In deze blog wil ik aandacht geven aan een groeiende beweging van mensen die zichzelf en anderen uitdagen om 30 dagen (of langer) geen alcohol te drinken. Wat zou dit kunnen betekenen voor jouw organisatie?

LEES MEER

Geheime goudmijn voor organisaties

10 aug 2016

Geschreven door Daan van Benthem

In de jaren vijftig en zestig werd er in Nederland volop gerookt. In deze periode rookte maar liefst zestig procent van de volwassen bevolking. Roken was een algemene gewoonte en werd overal toegestaan. Vandaag de dag eigenlijk ondenkbaar. In dit blog informeer ik je over de kosten van een rokende medewerker en de kansen die er voor een organisatie zijn wanneer medewerkers samen bezig zijn met vitaliteit.

LEES MEER

Vitaliteitsmanagement helpt om te schitteren onder druk

12 apr 2016

Geschreven door Rogier van Hoorn

Als onderzoek ons leert dat regelmatige rust leidt tot meer energie en betere prestaties bij de medewerkers, waarom omarmen we dit dan niet binnen het bedrijfsleven en faciliteren we dit nauwelijks? In de komende jaren zullen deze maatschappelijke veranderingen alleen maar sneller gaan en daarmee zal de druk op medewerkers blijven toenemen. Uit ervaring weten we dat een medewerker die schittert onder druk, goed in zijn vel zit. Hij zal ook creatiever en zelfs vaker strategisch denken. Ook zal hij meer aan zelfreflectie doen. In de huidige kenniseconomie zijn dit de competenties waar een medewerker het verschil kan maken.

LEES MEER