<< Terug naar inspiratie overzicht

Inspiratie 20 dec 2018 15:17

De APK voor je lichaam


Gezondheid is voor veel mensen het belangrijkste bezit. Toch laten mensen wel hun auto uit plicht elk jaar keuren maar niet hun eigen gezondheid  doorlichten. Dat staat meestal niet op hun prioriteiten lijst. Ook niet als de werkgever het aanbiedt.

Volgens de arbeidsomstandighedenwet is een werkgever  verplicht een Periodiek Medisch Onderzoek/ Health Check aan de werknemer aan te bieden.
Duurzame inzetbaarheid is waar veel organisaties iets mee moeten en willen. Ze  zijn op zoek naar mogelijkheden om de gezondheidsituatie van medewerkers en de organisatie  onder de aandacht te brengen. Een mogelijkheid is het aanbieden van een PMO of healthcheck. Een health check is een mooi startpunt  van het gezondsheidsbeleid van organisaties. Een aantal basismetingen die met name risico op hart en vaatziekte, nummer 1 op lijst van meest voorkomende en best behandelbare gezondheidsklachten, kunnen detecteren.

Een health check kan een duwtje geven in de richting naar een gezondere leefstijl, een bevestiging zijn dat je goed bezig bent of je wijzen op risico’s die je zou kunnen lopen als er sprake is van  genetisch belast risico of je gezondheid jaarlijks gewoon eens wilt nakijken. Doen de systemen dat wat ze moeten doen, want soms  hapert het systeem nog wel eens, krijg je geen signaal of herken je zelf de signalen niet goed.

Wat houdt een Health Check nu eigenlijk in. Het is een preventief onderzoek waarbij een aantal  metingen wordt gedaan. De meting  van lichaamssamenstelling door lengte, gewicht, vetpercentage  spiermassa en middelomtrek. Bloedmetingen (doormiddel van een vingerprikje) van glucose en cholesterol. Bloeddrukmeting. Vragenlijsten over je leefstijlgedrag, fysieke, mentale aspecten van je vitaliteit en je werkvermogen.

100% zekerheid heb je nooit, preventief onderzoek is altijd een moment opname maar geeft wel een duidelijk beeld van gezondheidssituaties op dat moment.  Er volgt een persoonlijk gesprek  betreffende jouw gezondheidstoestand en de mogelijkheden om ongezond gedrag om te gaan zetten in gezond gedrag. Want meten is weten, weten wat je scores zijn , weten wat je kan en wil veranderen. Kennis is macht, macht over jouw eigen gezondheid, macht over je eigen gedrag.

Voor de werkgever is het een mooie ondersteuning in de aanpak van duurzame inzetbaarheid. Het stimuleert bewustwording, zelfmanagement, het inzichtelijk maken van de gezondheidstoestand  en het aanzetten van  gezondheidsgedrag van werknemers.

Meer weten? Neem contact op

Meer interessante blogs


De slaaptip voor een goede nachtrust 🎥

Kom je vaak lastig in slaap omdat je nog over van alles ligt te piekeren? Dit is vanaf nu verleden tijd met deze Gezonde Gewoonte van Rogier! Heb jij ‘m al toegepast?

Lees meer

Waarom positief zijn echt helpt!

Het probleem waar veel mensen mee kampen is dat ze zo druk bezig zijn met gelukkig worden, dat er geen tijd meer over is om het daadwerkelijk te zijn. Streven naar geluk is daarmee vergelijkbaar met het vasthouden van een stuk zeep. Hoe harder je erin knijpt, hoe groter de kans dat het je ontschiet. In het streven naar geluk hebben we daarom altijd gedacht dat als je succesvol bent, je vanzelf gelukkig wordt.

Lees meer

Duurzame aantrekkelijkheid

Morgen, 14 februari is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Hoe aantrekkelijk is jouw organisatie eigenlijk? En hoe zorg je voor een duurzame relatie met jouw medewerkers? Valt er misschien iets te leren vanuit de liefde? Sander onthult hoe hij zijn relatie (al 27 jaar) aantrekkelijk houdt en wat dit voor werkgevers kan betekenen. Fijne Valentijnsdag alvast!

Lees meer