<< Terug naar inspiratie overzicht

Inspiratie 20 dec 2018 15:17

De APK voor je lichaam


Gezondheid is voor veel mensen het belangrijkste bezit. Toch laten mensen wel hun auto uit plicht elk jaar keuren maar niet hun eigen gezondheid  doorlichten. Dat staat meestal niet op hun prioriteiten lijst. Ook niet als de werkgever het aanbiedt.

Volgens de arbeidsomstandighedenwet is een werkgever  verplicht een Periodiek Medisch Onderzoek/ Health Check aan de werknemer aan te bieden.
Duurzame inzetbaarheid is waar veel organisaties iets mee moeten en willen. Ze  zijn op zoek naar mogelijkheden om de gezondheidsituatie van medewerkers en de organisatie  onder de aandacht te brengen. Een mogelijkheid is het aanbieden van een PMO of healthcheck. Een health check is een mooi startpunt  van het gezondsheidsbeleid van organisaties. Een aantal basismetingen die met name risico op hart en vaatziekte, nummer 1 op lijst van meest voorkomende en best behandelbare gezondheidsklachten, kunnen detecteren.

Een health check kan een duwtje geven in de richting naar een gezondere leefstijl, een bevestiging zijn dat je goed bezig bent of je wijzen op risico’s die je zou kunnen lopen als er sprake is van  genetisch belast risico of je gezondheid jaarlijks gewoon eens wilt nakijken. Doen de systemen dat wat ze moeten doen, want soms  hapert het systeem nog wel eens, krijg je geen signaal of herken je zelf de signalen niet goed.

Wat houdt een Health Check nu eigenlijk in. Het is een preventief onderzoek waarbij een aantal  metingen wordt gedaan. De meting  van lichaamssamenstelling door lengte, gewicht, vetpercentage  spiermassa en middelomtrek. Bloedmetingen (doormiddel van een vingerprikje) van glucose en cholesterol. Bloeddrukmeting. Vragenlijsten over je leefstijlgedrag, fysieke, mentale aspecten van je vitaliteit en je werkvermogen.

100% zekerheid heb je nooit, preventief onderzoek is altijd een moment opname maar geeft wel een duidelijk beeld van gezondheidssituaties op dat moment.  Er volgt een persoonlijk gesprek  betreffende jouw gezondheidstoestand en de mogelijkheden om ongezond gedrag om te gaan zetten in gezond gedrag. Want meten is weten, weten wat je scores zijn , weten wat je kan en wil veranderen. Kennis is macht, macht over jouw eigen gezondheid, macht over je eigen gedrag.

Voor de werkgever is het een mooie ondersteuning in de aanpak van duurzame inzetbaarheid. Het stimuleert bewustwording, zelfmanagement, het inzichtelijk maken van de gezondheidstoestand  en het aanzetten van  gezondheidsgedrag van werknemers.

Meer weten? Neem contact op

Meer interessante blogs


Begin 2019 met een nieuwe (werk) gewoonte

Rogier van Hoorn zijn meest effectieve gezonde werkgewoonte die hij graag met jou deelt. Zorg ervoor dat 2019 jouw meest fantastische en succesvolste jaar wordt!

Lees meer

Hoe Top Zakenvrouw van 2017 Stress de Baas is

Uit een gezondheidsenquête van het CBS blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders ouder dan 12 jaar slaapproblemen heeft en 41% daarvan negatieve gevolgen ervaart in het dagelijks functioneren. Ingrid heeft de laatste tijd ook slaapproblemen. Waar Ingrid wakker van ligt is bijvoorbeeld is onrechtvaardigheid. Overdag weet ze dit goed weg te drukken maar ’s nachts...

Lees meer

Stresspreventie: top prioriteit bij aanpak ongezond gedrag!

Wereldwijd wordt een groot deel van de ziektekosten veroorzaakt door de leefstijl van mensen: te weinig bewegen, roken, overmatig alcoholgebruik en slechte eetgewoontes. In het nieuwe regeerakkoord is daarom afgesproken dat meer aandacht nodig is voor de preventie van leefstijl gerelateerde aandoeningen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft samen met patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten, sportverenigingen en -bonden, bedrijven en maatschappelijke organisaties het nationaal preventieakkoord opgesteld. In deze blog  licht ik toe waarom stresspreventie top prioriteit zou moeten zijn binnen het preventieakkoord. Daarnaast wil ik in mijn blog organisaties uitnodigen om in teamverband aan de slag te gaan met stresspreventie tijdens de week van de werkstress.  

Lees meer