Artikelen die je onderneming vitaler maken

Meer dan 20 jaar ervaring zorgen voor een toonaangevend blog over vitaliteit.
Het ultieme naslagwerk voor een vitale organisatie

Blog berichten

werkstress
Suzanna Ruff

Meer werkstress tijdens zomervakantie

Je collega’s zijn op vakantie en zodra zij terug zijn vertrek jij. Dit zijn de laatste loodjes, echter is het toch een hoop werk in je eentje. En je bent niet de enige. Maar liefst 19% van de Nederlandse werknemers zegt dat er geen collega is om werkzaamheden over te nemen tijdens zijn of haar vakantie. Dit blijkt uit een enquête onder 1019 werknemers, uitgevoerd door Protime, een leverancier van worksforcemanagement systemen.

Lees verder »
Stoptober
Daan van Benthem

Geheime goudmijn voor organisaties

In de jaren vijftig en zestig werd er in Nederland volop gerookt. In deze periode rookte maar liefst zestig procent van de volwassen bevolking. Roken was een algemene gewoonte en werd overal toegestaan. Dit kwam mede door de uitgebreide reclamecampagnes, maar zelfs sommige dokters en tandartsen moedigden patiënten aan om te roken. Vandaag de dag eigenlijk ondenkbaar.

Lees verder »
Gezonde werkgewoonte wandellunch
Rick Van der Zwan

Ga jij ook naar buiten op buitenspeeldag?

Vandaag extra veel spelende kinderen op het schoolplein en in de speeltuin, want vandaag is het buitenspeeldag. Jantje Beton, de initiatiefnemer, organiseert deze dag door heel Nederland. Buitenspelen is erg belangrijk, maar wordt steeds minder als vanzelfsprekend beschouwd.

Lees verder »
Vitaliteit op reis Vitaliteitsmanagement HC Health
Daan van Benthem

Deel 2: Gezondheidsmanagement in Latijns-Amerika

Vanuit mijn werk als vitaliteitsconsultant was ik erg geïnteresseerd hoe het bedrijfsleven in Latijns-Amerika aankijkt tegen het bevorderen van fitte en vitale medewerkers. En of het thema gezondheidsmanagement, net als in Europa, steeds meer aandacht krijgt.

Lees verder »

Start vandaag en word vitaal

Schrijf je in