Dit artikel maakt onderdeel uit van het gratis e-book: ‘Een integrale aanpak van burn-out preventie in 3 stappen‘. Het handboek laat zien hoe je een integrale aanpak tegen burn-out en werkstress implementeert binnen een organisatie.
Het personeelstekort en de hoge werkdruk in de zorg is en blijft al jaren een groot issue. Voor een groot aantal medewerkers, is deze druk zo hoog dat er psychische zorg en fysiotherapie verleend moest worden. Dit schrijft het IZZ, naar aanleiding van het onderzoek dat zij in de zorg uitvoerde.
Een integrale aanpak van burn-outs in 3 stappen
Ervaar jij ook dat stress en burn-outs groeiende problemen zijn in jouw organisatie? Download dan deze praktische handleiding voor HR-professionals.
Uit dit onderzoek van het IZZ, het leden collectief voor zorgmedewerkers, blijkt dat 7 procent van de 210.000 medewerkers bij 385 verschillende instellingen in de zorg, psychische zorg ontving. Ter vergelijking in 2014 was dat 4,7 procent. Daarnaast heeft 36,4% van dit percentage medewerkers gebruik gemaakt van fysiotherapie. Dat is iets meer dan 1 op de 3 zorgmedewerkers, dat minimaal eenmaal per jaar een bezoek bracht aan de fysiotherapeut. Dat is een toename van bijna 8 % in vergelijking met vier jaar geleden.
Naar verwachting zullen deze stijgingen net als in vele andere branches de komende jaren helaas aanhouden. Dit was voor HC Health aanleiding om onze kennis over burn-out preventie te delen. Deze informatie is niet alleen actueel voor in de zorg, maar ook voor andere branches van werkend Nederland.
Deze informatie bestaat uit praktische tips op 3 verschillende niveau’s rondom burn-out preventie. Aan bod komen onderwerpen als:
1. Hoe je als organisatie een strategisch vitaliteitsbeleid kunt opzetten;
2. Als leidinggevende vitaal leiderschap kunt toepassen;
3. Als medewerker kunt werken aan je eigen herstel.
Wil je hier meer over weten? Download dan het e-book “Een integrale aanpak van burn-outs in 3 stappen” of lees meer burn-out preventie