Bedrijfsfysiotherapie HC Health Fit for the future

Vitaliteitsprogramma: workshop ‘Embrace your talent’

Suzanna Ruff

Suzanna Ruff

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Afgelopen februari werd ik erop gewezen dat alle collega’s zich aan kunnen melden voor het vitaliteitsprogramma. Ik was net twee maanden in dienst en wist eigenlijk nog niets over dit programma. Ik ploegde door alle informatie om de keuzemogelijkheden te bekijken en was – eerlijk gezegd – niet meteen enthousiast over de mogelijkheden.

Fysieke inspanning in de vorm van een bootcamp leek mij wat hoog gegrepen en ook voor stoelmassages of fysio was ik niet warm te krijgen.
Mijn voorkeur ging uit naar een workshop van talentcoach Eveline Bouman onder de noemer ‘Embrace your talent’. Het doel was het benoemen van je talent en inzetbaarheid om hier vervolgens in de praktijk vanuit te handelen.

Blind spots

Op 8 april was het dan zover; een middag lang op de Beethovenstraat met een gemêleerd gezelschap collega’s vertellen, luisteren en schrijven. De zelfreflectie-sessie is mij het meest bijgebleven waarbij de spreekwoordelijke spiegel ons werd voorgehouden. Eigenlijk heeft iedereen wel blind spots die alleen door anderen benoemd kunnen worden. Daar ging dit onderdeel goed op in. Zoals Matthieu Ricard (*1946) beschreef, kan de geest je beste vriend of je grootste vijand zijn. 

Tijdens deze middag gingen wij op zoek naar die beste vriend – soms verscholen achter die grootste vijand – en wij hadden hem min of meer allemaal voor onszelf gevonden. Het zelf herkennen van (voor anderen zeer voor de hand liggende) talenten moest soms even aangewakkerd worden. Daarnaast leerde je je collega’s kennen die je in eerste instantie amper of niet zou spreken of tegenkomen.

Kwetsbaar

Dit maakte het ook een prettige sociale aangelegenheid en alleen dat is al een goede reden om je ergens voor in te schrijven. Aan het einde van de middag sloten we af met een kleine groepsopdracht. Het luisteren naar anderen die over je spraken was een leerzaam onderdeel omdat je je daarvoor enigszins kwetsbaar moest opstellen.

In eerste instantie dacht ik mijzelf wel goed te kennen maar ik kwam toen tot nieuwe inzichten. Want er is altijd ruimte voor verbetering. En voor wie denkt dat je nooit in een middag jezelf kan veranderen, geef ik gelijk maar Roma non fuit dies.

Doe mee

Wie vaak denkt dat het glas halfleeg is, zou in de volgende lichting een sessie mee moeten doen!


Ben je een Van Lanschot Kempen medewerker en heb je nog geen keuze kunnen maken? Bekijk dan het vitaliteitsprogramma met de verschillende onderdelen op jullie eigen landingspagina.

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?