Van verzuim naar preventie

Verleg de aandacht van verzuim naar preventie met een vitaliteitsprogramma op maat. Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Verzuimpreventie met HC Health
Vitale Teammanager met HC Health vitaliteitsmanagement

Aandacht gehele team

Bij elke professionele voetbalclub krijgen de geblesseerde spelers evenveel aandacht voor hun gezondheid en vitaliteit als de spelers die wekelijks een wedstrijd spelen. Puur omdat ze wekelijks met het gehele team willen winnen.

Bij organisaties werkt dat helaas anders, alle aandacht en budget wordt aan die ca 5% verzuimenden besteed in plaats van het hele team. Door ook aandacht te geven aan de niet-verzuimende werknemers, kan er aan verzuimpreventie worden gewerkt.

Verzuimpreventie

Minder verzuim

Verzuimpreventie toegepast bij het gehele team, is één van de oplossingen. Maar hoe werkt dat bij jouw organisatie? Preventie begint bij een heldere visie op vitaliteit, vitaal leiderschap en de creatie van nieuwe gezonde werkgewoontes bij jouw medewerkers. 

van verzuim naar ziekteverzuim preventie

Betrokken medewerkers

Werkgevers hebben baat bij de betrokkenheid van haar werknemers om verzuim te voorkomen. Organisaties met een lange termijn visie die structureel aandacht hebben voor de vitaliteit van hun medewerkers, hebben dit onderdeel van de eigen beoordelingscyclus gemaakt. Door deze positieve aandacht, neemt de betrokkenheid van de medewerkers toe en dalen de verzuimkosten.

Benieuwd hoe wij ziekteverzuim binnen jouw organisatie terug kunnen dringen? Neem dan gerust contact met ons op!

Vergrijzing

Langer en gezonder werken

Talent

Aantrekken en behouden van talent

Millennial

Stress op de werkvloer

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?