<< Terug naar inspiratie overzicht

Inspiratie 8 may 2019 08:44

Gezond Werken bij ABN AMRO


De afgelopen jaren is er in toenemende mate aandacht voor onze gezondheid. Gezonde voeding en een actieve leefstijl worden volop gepromoot in de media. Maar wat is de invloed van ons werk eigenlijk op onze gezondheid en hoe kunnen we dit middels kleine gezonde werkgewoontes verbeteren? Wist je bijvoorbeeld dat wij,  Nederland,  Europees kampioen langdurig zitten zijn (gemiddeld 8,7 uur per dag) en dat dit op lange termijn chronische ziektes zoals diabetes en hart- en vaatziekten kan veroorzaken? Hiervoor maakt het niet uit of deze persoon daarnaast veel beweegt! Meer informatie hier.

ABN AMRO is zich hiervan ook bewust en vindt het belangrijk dat haar medewerkers  fit en vitaal zijn. Om hierop in te spelen heeft ABN AMRO de Gezond Werken Dagen op 13 van haar locaties laten organiseren. Vanuit HC Health zijn er fysiotherapeuten aanwezig om medewerkers van advies te voorzien t.a.v. het voorkomen of verhelpen van fysieke klachten. Daarnaast kunnen medewerkers zich inschrijven voor een werkplekadvies waarbij zij ook advies krijgen t.a.v. gezond werken. Onze stoelmasseurs zorgen op deze dagen voor een heerlijk ontspannende stoelmassage! De stoelmassages zullen zorgen voor ontspanning tussen de werkzaamheden door en kunnen vroegtijdig lichamelijke klachten opsporen.

Als onderdeel van de Gezond Werken Dag dagen wij medewerkers uit om deel te nemen aan de Lunchwandelchallenge. Hierbij worden de medewerkers gemotiveerd om 21 dagen achtereenvolgend een (lunch)wandeling te maken. Wanneer dit 21 dagen achtereenvolgend succesvol wordt uitgevoerd zal dit gemakkelijker een gewoonte worden en zullen de medewerkers meer bewegen.

Op deze manier helpt ABN AMRO haar medewerkers een stukje om vitaal te blijven.

Wil jij dit ook bij jouw bedrijf? Neem dan contact op met HC Health via het telefoonnummer 020-4123006.

Meer weten? Neem contact op

Meer interessante blogs


Gezond Werken bij ABN AMRO

Wist je bijvoorbeeld dat wij,  Nederland,  Europees kampioen langdurig zitten zijn (gemiddeld 8,7 uur per dag) en dat dit op lange termijn chronische ziektes zoals diabetes en hart- en vaatziekten kan veroorzaken? Hiervoor maakt het niet uit of deze persoon daarnaast veel beweegt! ABN AMRO is zich hiervan bewust en vindt het belangrijk dat haar medewerkers  fit en vitaal zijn. Om die reden heeft ABN AMRO de Gezond Werken Dagen op 13 van haar locaties laten organiseren.

Lees meer

Voeding bij nachtwerkers

Vermoeidheid – goed concentreren op het werk wordt lastiger, je bent minder scherp dus het voorkomen van fouten wordt moeilijker en het behouden van de veiligheid wordt ook minder gemakkelijk. We kunnen het wel vaststellen: vermoeidheid is een grote vijand tijdens een nachtdienst. Wat had een nachtdienst toch gemakkelijk geweest als vermoeidheid niet bestond.

Lees meer

Gelukkig zijn doe je met elkaar

In het wetenschappelijk onderzoek Very Happy People wordt gekeken naar de eigenschappen van de 10% gelukkigste mensen van de wereld. Wat blijkt is dat er slechts 1 eigenschap bepalend is voor het onderscheidende geluk van deze populatie.

Lees meer