Gezondheid in één oogopslag

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) levert door middel van een uitgebreid gezondheidsrapport inzicht in de persoonlijke gezondheid en vitaliteit van jouw medewerkers. Op basis van dit rapport gaat onze adviseur direct aan de slag met vervolginterventies.
Onderzoek APK voor je lichaam

In het kort

  • Recente wetenschappelijke inzichten
  • Tijdige diagnose medisch, mentaal en fysiek
  • Voorspelling op verzuim en productiviteitsverlies
  • Inzicht op zowel individueel- en macroniveau
  • Nederlandse richtlijnen

Return on health

  • 50-70% deelname
  • 70% verbeteringen in leefstijl, werkvermogen en gezondheid
  • Tot 20% verzuimreductie
  • 90% waardering van de werknemers voor initiatief werkgever
  • Duurzame inzetbaarheid

Maatwerk door goede projectafstemming

Het opzetten van dit onderzoek kost je geen moeite: wij zorgen voor de communicatiecampagne, een hoog percentage deelnemers en blijvende motivatie van jouw werknemers. Samen bekijken we welke modules het beste bij de organisatie en het type werkzaamheden past. We onderzoeken de te verwachten uitkomst en de vervolginterventies, zodat er maximaal rendement wordt behaald.

Een optimaal bereik door een effectieve communicatiecampagne

Communicatie is de cruciale factor in het activeren van de medewerkers en daarom stellen we graag een gezondheidscampagne op. Daarnaast organiseren we inspiratiesessies en gezondheidsmarkten om zo de Health check te promoten. We bereiken de risicogroep binnen je organisatie, bijvoorbeeld de medewerkers met overgewicht, waardoor je een optimaal rendement van de PMO hebt.

De Health check, zonder werkonderbreking testen op gezondheid

De Health check bestaat uit een online vragenlijst en een aantal fysieke testen. Medewerkers kunnen zelf thuis aan de slag gaan met de Checkbox met de fysieke testen, zoals bijvoorbeeld de vingerprik. Medewerkers hoeven hun werkplek niet te verlaten en kunnen de test thuis in alle rust uitvoeren. Toch liever een check op locatie? Geen probleem! Onze professionals komen in dat geval voor de check bij jullie op locatie.

In samenwerking met het NIPED Instituut voeren wij de PMO uit: Preventief Medisch Onderzoek. Hiervoor gebruiken we het wetenschappelijk onderbouwde E-health platform. Na een persoonlijk gezondheidsrapport volgen er gesprekken met onze energiecoach, waardoor er een blijvende gedragsverandering ontstaat.

Persoonlijk adviesgesprek gericht op gedragsverandering

Medewerkers kunnen tijdens het invullen van de scan aangeven of zij een coachgesprek willen. De basis voor het gesprek zijn de uitkomsten van de Health check. Na het persoonlijk adviesgesprek creëren de medewerkers gezonde leef- en werkgewoontes die persoonlijke vitaliteit en fitheid duurzaam bevorderen.

Meteen helder inzicht door macrorapportage

Als alle deelnemers de Health check hebben ondergaan, bespreken we met jou als werkgever het macro gezondheidsrapport. In dit rapport zie je op geaggregeerd niveau hoe gezond jouw bedrijf er voor staat en krijg je inzicht in de belangrijkste gezondheidsrisico’s en kansen ten aanzien van verzuim en productiviteit.

Zet de eerste gezonde stap

Het Preventief Medisch Onderzoek levert door middel van een uitgebreid gezondheidsrapport inzicht in de persoonlijke gezondheid en vitaliteit van jouw medewerkers. We helpen je graag met dit traject. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Benieuwd naar onze tarieven?

Onze health adviseur rekent het meteen voor je uit.

Factsheet PMO

Vrijblijvend advies
om jouw organisatie
in topvorm te krijgen?