6 oefeningen voor meer ontspanning

Ontspannen is noodzakelijk om optimaal te kunnen presteren. Gun jezelf daarom regelmatig een periode van rust. De ontspanningsoefeningen op deze pagina kunnen je hier goed bij helpen!

Aangezien geen mens hetzelfde is, zul je merken dat sommige oefeningen beter bij jou passen dan andere. Ervaar wat voor jou prettig is en doe de oefeningen zo vaak als je wilt.

Ontspanningsoefeningen
Stretch ontspanningsoefening

Geschikte ruimtes voor ontspanningsoefeningen

Zorg ervoor dat je in een ruimte bent waar je niet gestoord wordt en dat je genoeg tijd hebt voor de oefening. Zoek een positie die voor jou prettig en ontspannen is, zodat je optimaal kunt ontspannen. Ga bijvoorbeeld op een bank liggen of zitten in een ruime fauteuil of neem een meditatiehouding aan.

Misschien zal je merken dat je soms in slaap valt tijdens een oefening en ook dat is geen probleem. Kennelijk heeft jouw lichaam dat op dat moment even nodig.

Ontspanning voor lichaam en geest

De oefeningen bestaan uit ademhalingsoefeningen, meditaties, visualisaties en spierontspanningsoefeningen. Verschillende oefeningen met één overeenkomst: ze zorgen ervoor dat jouw lichaam en geest even kunnen ontspannen. Zo doe je weer nieuwe energie op en geef je je lichaam de kans om te herstellen van alles wat je in je leven doet.

Het doel van deze oefeningen is het vinden van de juiste balans tussen je dagelijkse lichamelijke belasting en de belastbaarheid van je lichaam. Door te ontspannen zal jouw belastbaarheid toenemen en kan je beter presteren tijdens werk of andere bezigheden. 

Mediteren

De ontspanningsoefeningen

Snel aan de slag met een van onze energiecoaches?

Ondanks de crisis weer goed in je energie en lekker in je vel? Kom tijdens het open spreekuur voor energiecoaching in contact met een ervaren coach!

Win een Fitbit beweegmonitor!

Mentaal fit in tijden van Corona?

Meld je aan voor de 5 weken Mentaal Fit Challenge en ontvang informatie, oefeningen en tips waarmee je direct aan de slag kan!

Binnen 7 dagen
0
+
aanmeldingen
Binnen 7 dagen
0
+

aanmeldingen

Welke uitdaging ga jij aan?

Ga direct aan de slag met jouw gezondheid

Schrijf je in voor uiteenlopende challenges over diverse actuele onderwerpen! Keuze uit onder andere:

Preventief Medisch Onderzoek - Health Check

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?