Ontvang het e-book
‘Overprikkeling op de werkvloer’

Overprikkeling van het brein, zowel op de werkvloer als in het privéleven, is een groeiend probleem dat de gezondheid van medewerkers bedreigt en de productiviteit van organisaties belemmert. Om deze reden luidt klinisch neuropsycholoog Erik Matser in samenwerking met HC Health de noodklok over de groeiende mentale overbelasting op de werkvloer.

Overprikkeling: oorzaken, effecten en oplossingen voor organisaties

Jaarlijks kampen 1,86 miljoen medewerker met burn-outgerelateerde klachten. Dit resulteerde in 2023 in verzuimkosten van 23,3 miljard euro, waarbij het aandeel van psychisch verzuim alsmaar blijft toenemen. Volgens Matser is de oplossing duidelijk: ons brein heeft meer rust en herstel nodig.

In dit e-book duiken we samen met Dr. Matser dieper in op de uitdagingen van overprikkeling binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Het biedt inzicht in de effecten van mentale overbelasting en geeft waardevol advies om deze uitdaging te herkennen, voorkomen en effectief te beheersen.

Van de schrijver

Dr. Erik Matser, een vooraanstaande klinisch neuropsycholoog met meer dan 30 jaar ervaring, deelt zijn expertise over overprikkeling van het brein in dit e-book.

Gebaseerd op zijn ervaring in de sportwereld met bijvoorbeeld Mike Tyson en José Mourinho, deelt hij cruciale inzichten in succes, perfectionisme, motivatie en (zelf)compassie, die van groot belang zijn voor HR-professionals.

Edwin van der Scheer

Organisatiepsycholoog & bewegingswetenschapper

Met inspirerende praktijkvoorbeelden

De onstuitbare kracht van innerlijke motivatie
Voormalig professioneel bokser Mike Tyson

De onstuitbare kracht van innerlijke motivatie

Door zijn onstuitbare drive en vastberadenheid toonde Mike Tyson aan hoe innerlijke motivatie een sleutelrol speelt in het overwinnen van uitdagingen en het behalen van groot succes.

Imperfectie concept: Michael Jordan begrijpt ‘t
Voormalig NBA-basketballer Michael Jordan

Imperfectie concept: Michael Jordan begrijpt ‘t

Het verhaal van Michael Jordan laat zien hoe een focus op constante verbetering en haalbare doelen een grotere impact heeft dan het streven naar een onrealistische perfectie.

Het compassievolle verhaal José Mourinho bij Chelsea
Voormalig voetballer en voetbaltrainer José Mourinho

Het compassievolle verhaal José Mourinho bij Chelsea

Het voorbeeld van voetbaltrainer José Mourinho illustreert hoe compassievol leiderschap vertrouwen en respect binnen het team opbouwt en de persoon achter de professional centraal stelt.

359
Downloads
Door HR-professionals
5
Reviews
Van HR-professionals
8.8
Beoordeling
Door HR-professionals
Ontvang het e-book

‘Overprikkeling op de werkvloer’

Ik ontvang graag het e-book over overprikkeling op de werkvloer en ga akkoord met het ontvangen van gerelateerde informatie van HC Health per mail (privacyverklaring).

‘Overprikkeling op de werkvloer’
Ontvang het e-book