Onderzoek APK voor je lichaam

De APK voor je lichaam

Sander de Casparis

Sander de Casparis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gezondheid is voor veel mensen het belangrijkste bezit. Toch laten mensen wel hun auto uit plicht elk jaar keuren maar niet hun eigen gezondheid  doorlichten. Dat staat meestal niet op hun prioriteiten lijst. Ook niet als de werkgever het aanbiedt.

Health check

 

Voor de werkgever is het een mooie ondersteuning in de aanpak van duurzame inzetbaarheid. Het stimuleert bewustwording, zelfmanagement, het inzichtelijk maken van de gezondheidstoestand  en het aanzetten van  gezondheidsgedrag van werknemers.

Volgens de arbeidsomstandighedenwet is een werkgever  verplicht een Periodiek Medisch Onderzoek/ Health Check aan de werknemer aan te bieden.
Duurzame inzetbaarheid is waar veel organisaties iets mee moeten en willen. Ze  zijn op zoek naar mogelijkheden om de gezondheidsituatie van medewerkers en de organisatie  onder de aandacht te brengen. Een mogelijkheid is het aanbieden van een PMO of healthcheck. Een health check is een mooi startpunt  van het gezondsheidsbeleid van organisaties. Een aantal basismetingen die met name risico op hart en vaatziekte, nummer 1 op lijst van meest voorkomende en best behandelbare gezondheidsklachten, kunnen detecteren.

Een health check kan een duwtje geven in de richting naar een gezondere leefstijl, een bevestiging zijn dat je goed bezig bent. Het kan je tevens wijzen op risico’s die je zou kunnen lopen als er sprake is van  genetisch belast risico of je gezondheid jaarlijks gewoon eens wilt nakijken. Doen de systemen dat wat ze moeten doen, want soms  hapert het systeem nog wel eens, krijg je geen signaal of herken je zelf de signalen niet goed.

Wat is een health check

Wat houdt een Health Check nu eigenlijk in. Het is een preventief onderzoek waarbij een aantal  metingen wordt gedaan. De meting  van lichaamssamenstelling door lengte, gewicht, vetpercentage  spiermassa en middelomtrek. Bloedmetingen (doormiddel van een vingerprikje) van glucose en cholesterol. Bloeddrukmeting. Vragenlijsten over je leefstijlgedrag, fysieke, mentale aspecten van je vitaliteit en je werkvermogen.

100% zekerheid heb je nooit, preventief onderzoek is altijd een moment opname maar geeft wel een duidelijk beeld van gezondheidssituaties op dat moment.  Er volgt een persoonlijk gesprek  betreffende jouw gezondheidstoestand en de mogelijkheden om ongezond gedrag om te gaan zetten in gezond gedrag. Want meten is weten, weten wat je scores zijn , weten wat je kan en wil veranderen. Kennis is macht, macht over jouw eigen gezondheid, macht over je eigen gedrag.

 

Voor de werkgever is het een mooie ondersteuning in de aanpak van duurzame inzetbaarheid. Het stimuleert bewustwording, zelfmanagement, het inzichtelijk maken van de gezondheidstoestand  en het aanzetten van  gezondheidsgedrag van werknemers.

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

Strategisch vitaliteitsbeleid

Ook interessant

Een strategisch vitaliteitsbeleid
in 3 stappen

4.5/5
0
+ downloads

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?