Gezond Werken bij ABN AMRO

Suzanna Ruff

Suzanna Ruff

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De afgelopen jaren is er in toenemende mate aandacht voor onze gezondheid. In de media worden gezonde voeding en een actieve leefstijl volop gepromoot. Maar wat is de invloed van ons werk eigenlijk op onze gezondheid en hoe kunnen we dit middels kleine gezonde werkgewoontes verbeteren? Wist je bijvoorbeeld dat wij,  Nederland,  Europees kampioen langdurig zitten zijn (gemiddeld 8,7 uur per dag) en dat dit op lange termijn chronische ziektes zoals diabetes en hart- en vaatziekten kan veroorzaken? Hiervoor maakt het niet uit of deze persoon daarnaast veel beweegt! Meer informatie hier.

ABN AMRO is zich hiervan ook bewust en vindt het belangrijk dat haar medewerkers  fit en vitaal zijn. Om hierop in te spelen heeft ABN AMRO de Gezond Werken Dagen op 13 van haar locaties laten organiseren. Vanuit HC Health zijn er fysiotherapeuten aanwezig om medewerkers van advies te voorzien. Met name voor het voorkomen of verhelpen van fysieke klachten. Daarnaast kunnen medewerkers zich inschrijven voor een werkplekadvies. Hierbij krijgen zij ook advies krijgen t.a.v. gezond werken. Onze stoelmasseurs zorgen op deze dagen voor een heerlijk ontspannende stoelmassage! De stoelmassages zullen zorgen voor ontspanning tussen de werkzaamheden door en kunnen vroegtijdig lichamelijke klachten opsporen.

Als onderdeel van de Gezond Werken Dag, dagen wij medewerkers uit om deel te nemen aan de Lunchwandelchallenge. Met de Lunchwandelchallenge worden de medewerkers gemotiveerd om 21 dagen achtereenvolgend een (lunch)wandeling te maken. Wanneer dit 21 dagen achtereenvolgend succesvol wordt uitgevoerd zal dit gemakkelijker een gewoonte worden. En zullen de medewerkers meer bewegen.

Op deze manier helpt ABN AMRO haar medewerkers een stukje om vitaal te blijven.

Wil jij dit ook bij jouw bedrijf? Neem dan contact op met HC Health via het telefoonnummer 020-4123006.

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?