<< Terug naar inspiratie overzicht

Inspiratie 28 nov 2017 12:15

Hoe zittende collega’s dagelijks gingen wandelen


Al 20 jaar is ‘wandeloverleg’ met mijn businesspartner Sander een wekelijks terugkerende gewoonte. Het wandelen zorgt dat ik frisser in m’n hoofd word en het oplossen van problemen lijkt makkelijker. Vaak probeerde ik mijn collega’s te motiveren om dit voorbeeld te volgen. Want als het wandeloverleg voor mij en Sander werkt, zal het toch ook nuttig zijn voor mijn collega’s?

Zeker 10 jaar lang was ons kantoor gevestigd aan het Vondelpark. Slechts een enkeling maakte tijdens de zittende kantoor dag een wandeling. Hoe kon ik, als expert in vitaliteitsmanagement, mijn collega’s motiveren om ook tijdens de werkdag meer te wandelen?

Dat wandelen positieve gezondheidseffecten heeft op het lichaam: het verstevigen van botten, kraakbeen en trainen van spieren werd interessant gevonden. Wat echt fascineerde was dat wandelen je blijkbaar ook slimmer maakt. In professor Erik Scherder’s boek Laat je hersenen niet zitten (2015) beschrijft hij de invloed van wandelen op het verhogen van je alertheid. Alertheid is nodig om bijvoorbeeld op goede ideeën te komen. Lopen zet de motor van je brein, het reptielenbrein, in beweging. Toch motiveerde deze interessante kennis mijn, overigens veelal sportieve, collega’s niet om meer te gaan wandelen in de prachtige omgeving van het Vondelpark. Het wandeloverleg werd nauwelijks opgepakt.

Twee jaar geleden verhuisden we met ons hoofdkantoor naar een nieuw pand in het centrum van Amsterdam. Achteraf gezien heeft ons mooie nieuwe pand te weinig ruimte voor meetings. Collega’s gingen door ruimtegebrek overleg dan maar wandelend houden.

Wandelend overleg - Gezonde |Werkgewoonte

Uiteraard hebben we het ruimtegebrek probleem opgelost maar wat blijkt? Mijn collega’s geven steeds vaker de voorkeur aan het wandeloverleg en laten de meeting ruimte tegenwoordig vaak links liggen. Mijn goed bedoelde pogingen om mijn collega’s te motiveren om wandelend te overleggen bleek niet voldoende. Echter soms blijkt een probleem, zoals in dit geval te weinig ruimte op kantoor, de trigger voor het veranderen van bewegingsgedrag,

Wil je weten hoe we de medewerkers van onze klanten zoals ABN AMRO, ANWB en KLM mentaal en fysiek in beweging brengen?
Neem dan contact met ons op of mij persoonlijk via rogier@hchealth.nl.

Naast een wandeloverleg zijn er nog heel veel andere kleine aanpassingen die je kunt doen om gezonder te werken. De belangrijkste 10 bundelde ik in mijn boek '10 Gezonde Werkgewoontes'.

Open 10 Gezonde Werkgewoontes

 

Bekijk inkijkexemplaar 10 Gezonde Werkgewoontes

Bestel het boek hier 

 

Als laatste nog vijf leestips die ik graag met je deel:

  1. Hoe m’n zittende collega’s staand gingen werken?
  2. Hoe je gezond werkt, minder stress hebt en optimaal functioneert
  3. Drie makkelijke, gezonde werkgewoontes die jou helpen om te voldoen aan de nieuwe beweegrichtlijnen
  4. 5 tips voor een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld
  5. Meer groen voor meer vitaliteit

Groet,

Rogier

 

Meer weten? Neem contact op

Meer interessante blogs


Energiemanagement: nu en in de toekomst

De situatie van de werknemer is de laatste jaren drastisch veranderd. Een werknemer was 10 jaar geleden bij een vast dienstverband verzekerd van een veilige toekomst. Nu verwacht je van de werknemer dat hij/zij zich blijft ontwikkelen en zichzelf interessant houdt voor de arbeidsmarkt. Organisaties besteden structureel aandacht aan kennisontwikkeling maar zien de energiebalans van de medewerker als een privézaak. Is dit terecht?

Lees meer

Hoe je gemakkelijk start met vitaliteitsmanagement

Als vitaliteitsadviesbureau voor grote organisaties hebben wij slechts één doel: het realiseren van gedragsverandering om mensen gezonder, energieker en gelukkiger te maken. Als we met onze klanten in gesprek gaan over de stappen voor een succesvol vitaliteitsbeleid dan is iedere stap bedoeld om uiteindelijk zoveel mogelijk impact te genereren op de werkvloer. In dit blog geeft Edwin je inzicht hoe je gemakkelijk, klein kunt starten met vitaliteitsmanagement.

Lees meer

Investeren in vitaliteit: kosten of baten?

In mijn werkzaamheden als vitaliteitsconsultant is één van de meest voorkomende vragen “wat leveren jullie diensten ons als organisatie eigenlijk op?”. Een standaard antwoord hiervoor bestaat niet. Tot op zekere hoogte is dit cijfermatig terug te koppelen, echter spelen er ook zaken die niet objectief meetbaar zijn. In dit blog geeft vitaliteitsconsultent Timo Velzeboer je inzicht in verzuimkosten en vertelt hij je meer over Return on Health.

Lees meer