medewerker stress

Stress privéleven beïnvloedt werkverzuim enorm

Suzanna Ruff

Suzanna Ruff

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

 

Levensloopstress, oftewel stress door privéproblemen, zorgt voor veel verzuim op het werk. Vaak weten leidinggevenden niet wat er speelt bij hun medewerkers en kunnen hen daarin niet ondersteunen. Dit schrijft het NOS in een artikel over de invloed van stress door privéproblemen op de werkvloer.

Download het e-book

Voorkom burn-outs in jouw organisatie

Een praktische handleiding voor
HR-professionals

Uit een onderzoek van Zorg van de Zaak, een netwerk van arbodiensten en bedrijven, blijkt dat 80% van de ondervraagde mensen de afgelopen 5 jaar met levensloopstress te maken heeft gehad. Ruim 60% geeft aan verzuimt te hebben om redenen zoals het overlijden van een dierbare, financiële problemen en mantelzorg, zonder de echte redenen aan te geven bij de werkgever. Om meer aandacht te krijgen voor deze psychische en lichamelijke gevolgen, start Zorg van de zaak met de campagne weet jij wat er speelt? Om werkverzuim terug te dringen is het namelijk belangrijk dat directeuren en chefs oprechte interesse tonen en de juiste aandacht hebben voor hun medewerkers.

Stress aanpakken met vitaal leiderschap

HC Health heeft al ruim 21 jaar ervaring met het ondersteunen van leidinggevenden in het ontwikkelen van de competentie Vitaal leiderschap. Hierin staat centraal; het inspireren door voorbeeldgedrag, oog hebben voor de dromen, ambities en behoeftes van het team. Ook het bespreekbaar maken van levensloopstress is hierin essentieel.

In 3 stappen van stress af met HelloEnergy

Daarnaast is het aanpakken van stress bij medewerkers ook van belang. Programma’s zoals HelloEnergy bieden preventieve oplossingen bij stress-gerelateerde klachten. Met als doel goed te presteren vanuit de juiste energiebalans.

HC Health's Vitaliteitsmanagement zorgt voor vitale medewerkers

Deze unieke module pakt werk- en levensloopstress aan in 3 verschillende stappen:
1. Een unieke zelfhulpmodule waarin medewerkers zelf aan de slag gaan met hun energiebalans.
2. Online coachingsgesprekken gericht op verschillende onderdelen van leefstijl, zoals voeding, bewegen, ontspannen carrière en werk/privé balans.
3. Energy coach op locatie voor training en adviezen.

 

Ervaar jij ook werk- en/of levensloopstress op kantoor? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of bekijk de productpagina’s op onze website.

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

Download het e-book

Voorkom burn-outs in jouw organisatie

4.5/5
0
+ downloads

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?