baas over eigen telefoon

Baas over eigen telefoon

Suzanna Ruff

Suzanna Ruff

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steeds meer mensen blijken enorm afhankelijk te zijn van hun smartphone, een telefoonverslaving ligt altijd op de loer. Maar wist je dat Nederland koploper in Europa is in het gebruik van mobiele telefoons? Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo en het CBS. Het gebruik door Nederlanders ligt hoger dan in andere Europese landen. Maar dat is niet zo gek; uit een ander onderzoek van CBS blijkt dat wij niet zonder onze smartphone en social media kunnen.  

Overprikkeling

Dit is er langzaam ingeslopen. We hebben er een gewoonte van gemaakt om even onze e-mail te checken ’s avond en te reageren op social media. Dit zorgt ervoor dat je hersenen altijd “aan staan” en dat kan weer leiden tot overprikkeling. Continue overprikkeling leidt tot stress. Op de lange termijn wordt het van kwaad tot erger: burn-out, RSI en soms zelfs maagproblemen.

Nieuwe gewoonte

Tijd om baas over je eigen telefoon te worden. HC Health heeft om die reden de gezonde werkgewoonte  “baas over je eigen telefoon” bedacht. Medewerkers die deze gewoonte zich eigen hebben gemaakt, zijn productiever, duurzaam inzetbaar en vitaler.

Wil je jouw organisatie ook gezonder maken? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Social media overprikkeling zorgt voor stress

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?