Thuiswerkbeleid

Thuiswerken; een tikkende tijdbom onder vitaliteit, productiviteit en werkgeluk

Sander de Casparis

Sander de Casparis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dit blog maakt onderdeel uit van de het gratis e-book ‘Een integraal thuiswerkbeleid in 5 stappen’. Het handboek laat je zien hoe je een thuiswerkbeleid lanceert dat zorgt voor minder verzuim & meer productiviteit.

Van een besparing op facilitaire kosten tot het terugdringen van de impact op het milieu; thuiswerken biedt veel voordelen. Maar met alle voordelen op een rij loop je het risico de negatieve kanten over het hoofd te zien.

Download het e-book

Een integraal thuiswerkbeleid in 5 stappen

Lanceer een thuiswerkbeleid dat zorgt voor minder verzuim & meer productiviteit.

In de laatste helft van 2020 horen we ook in Nederland steeds vaker negatieve geluiden. Een eerste indruk geeft een Duits onderzoek; mensen die graag weer naar kantoor willen geven daarvoor vier redenen aan: Een gevoel van eenzaamheid; een verstoorde balans tussen werk en privé; een verminderde productiviteit; en minder te leren. Onder vind je de vier belangrijkste nadelen op basis van Nederlandse en internationale onderzoeken.

Vaker een ongezonde levensstijl

Uit studies blijkt dat de (partiële) lockdown bij veel mensen leidt tot stijging van ongezond eten, inactiviteit, stress en meer gebruik van alcohol en tabak. Daarbij blijkt dat de stijging in ongezonde voeding juist gebeurt bij mensen die al overgewicht of obesitas hebben. Een extra risico omdat juist deze groep vatbaar is voor corona.

Met het e-book “Een integraal thuiswerkbeleid in 5 stappen” geven we een realistisch beeld over thuiswerken en hoe je hier als organisatie mee omgaat. Alleen zo gaat jouw thuiswerkbeleid impact maken!
Sander de Casparis
Medeoprichter HC Health

Toename mentale klachten zoals burn-outs

De meest gemelde beroepsziekten zijn in 2019, net als in 2018, psychische aandoeningen, zoals burn-out, overspanning, depressie en posttraumatische stressstoornis. Tijdens corona zijn de aantallen verder opgelopen. Het gaat naar schatting om 78 nieuwe gevallen per 100 duizend werknemers. Dit blijkt uit ‘Beroepsziekten in Cijfers 2020’ van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB).

Groei aantal fysieke klachten

Ook het aantal fysieke klachten is toegenomen. Uit onderzoek van het Radboud UMC blijkt dat medewerkers minder zijn gaan bewegen tijdens corona. Het stimuleren van beweging gedurende de werkdag is dan ook een uitdaging waar veel werkgevers mee te maken hebben. De groei in fysieke klachten vind je vooral in het aantal schouder- en elleboogaandoeningen. In deze categorie zijn 31 nieuwe gevallen per 100 duizend werknemers gemeld. De cijfers zijn het hoogst in de bouw, industrie, energievoorziening, financiële dienstverlening en de gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening.

Thuiswerkbeleid - voor een afname in fysieke klachten

Onvoldoende ondersteuning thuiswerken

Tenslotte merken we dat veel bedrijven simpelweg nog niet goed zijn ingericht op massaal thuiswerken. In het onderzoek ‘Werken tijdens de coronacrisis’ wordt gevraagd aan de deelnemers of er stress wordt ervaren, en zo ja, waardoor dat wordt veroorzaakt. Een groot deel van de deelnemers werkt nu vanuit huis en uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat procedures en taken niet altijd duidelijk zijn. Dit is goed te verklaren, want het aansturen van medewerkers op afstand vraagt om een andere stijl van leidinggeven.

Onderzoek van HC Health

Werk en blijf zoveel mogelijk thuis’ luidt het advies om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf maart 2020 zijn daarmee veel kantoren gesloten en werkt heel Nederland vanuit huis. Goed voor de verspreiding van het virus, maar wat doet deze regeling met de lichamelijke en geestelijke gezondheid van werkend Nederland? 

Wij waren erg benieuwd en voerde daarom een onderzoek uit om inzicht te creëren in de gevolgen van het feit dat heel Nederland, als gevolg van de lockdown, vanuit huis werkt.

Ben je ook benieuwd naar de voordelen van thuiswerken voor jouw organisatie? Lees dan het blog ‘De 8 kansen van thuiswerken voor organisaties’ of download het gratis e-book over thuiswerken voor HR-professionals. 

Ben je daarnaast benieuwd naar de onderdelen die niet mogen missen in jouw thuiswerkbeleid? Lees dan het blog ‘Thuiswerkbeleid; deze onderdelen mogen niet missen in 2021 (mét voorbeelden)

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?