image/svg+xml

Meer groen voor meer vitaliteit

Rogier van Hoorn - Directeur bij HC Health
MDIEU subsidie toegekend

Iedereen weet wel, of kan zich goed voorstellen, dat de natuur goed voor je is. Maar zijn we ons hier elke dag bewust van? Ook jij brengt waarschijnlijk, net zoals ik, het grootste deel van je dag door op je werk. Soms op de fiets, in de auto maar ook vele uren achter de computer. Wat kunnen we doen om gedurende onze werkdag meer groen in ons leven te brengen?

7 Gezonde werkgewoontes die medewerkers laten schitteren

In dit gratis e-book voor HR-professionals vind je praktische tips over hoe medewerkers energieker, gelukkiger en productiever kunnen zijn in hun werk.

<H2 style="color:#ffffff">7 Gezonde werkgewoontes die medewerkers laten schitteren</H2>

De frisse geur, de heldere kleur en knisperende geluiden van het bos. Het ultieme gevoel van rust en vrijheid. De bomen waar je het liefst de hele dag mee wilt knuffelen. Oké, voor velen is dat ietwat overdreven. Maar echt, natuur brengt geluk! Tijdens mijn Masteronderzoek in 2014 is dit ook met feiten bevestigd. Uit mijn studie blijkt dat het bezoeken van groene gebieden een positieve relatie heeft met vitaliteit

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat blootstelling aan een groene omgeving zoals een park, tuin of bos een positieve invloed heeft op je fysieke en mentale gezondheid. Alleen al het aanzicht van een groen landschap blijkt stressverlagend te werken. Deze stressverlagende effecten zijn te verklaren volgens het “psycho-evolutionary framework”. Volgens dit model is het genetisch bepaald dat mensen positief reageren als zij omgeven zijn door natuur. Bezoekers van groene omgevingen zijn rustiger en minder gestrest dan wanneer zij zich bevinden in stedelijke omgevingen.

Hoe mooi zou het zijn als je met een simpele interventie, zoals meer groen op de werkvloer, de vitaliteit van jouw medewerkers kunt vergroten?

Meer groen voor meer vitaliteit

Dit advies klinkt simpel, maar is dit ook voor iedereen toepasbaar? Gezien de toenemende urbanisatie lijkt het groen binnen onze samenleving steeds meer te verdwijnen. En wanneer kun je deze groene omgeving gedurende jouw werkdag opzoeken? Hieronder een aantal simpele tips om gedurende de werkdag meer groen in je leven te brengen.

1. Zet meer planten op jouw werkplek en in jouw werkomgeving. Je kamer hoeft geen jungle te worden, maar een aantal planten op de vensterbank zorgen voor rust. En meer zuurstof.

2. Zoek de buitenlucht op tijdens de lunch door bijvoorbeeld een lunchwandeling te maken. Alleen voor de rust of gezellig met collega’s.

3. Heb je een korte pauze? Loop dan op z’n minst even naar een raam met uitzicht op een groen park of bos, als dat er is.

4. Last but not least en altijd toe te passen wanneer bovenstaande 3 tips niet haalbaar zijn voor jou: hang foto’s of schilderijen van groene gebieden op.

Kortom, meer groen is goed voor de algehele vitaliteit! Wil je meer weten over hoe jij als werkgever jouw medewerkers kan helpen fysiek en mentaal gezond te blijven? Neem gerust contact met ons op. We komen graag, geheel vrijblijvend, bij je langs om met je mee te denken.

Gezonde werkgewoontes

Corporate well-being platform
Voor vitaal hybride werkend Nederland

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules.
Ontvang het e-book