image/svg+xml

Het belang van een gezonde leefstijl naast je carrière!

Rick van der Zwan - Marketing manager & Product owner
Salade

In een druk leven waarin carrière maken belangrijk is, wordt een gezonde leefstijl nog weleens verwaarloosd. Maar het is juist superbelangrijk, zeker met een actieve leefstijl waarin je veel energie nodig hebt. Hoe zorg je ervoor dat je ook op dit gebied goed bezig bent?

Een gezonde leefstijl hangt samen met voeding, sporten (ook meer lichaamsbeweging) en ontspanning. Ze zijn allemaal belangrijk om je sterk, gezond en fit te voelen en dragen bij aan je algehele gezondheid. Het is dus belangrijk hier voldoende aandacht aan te besteden. In dit artikel laten we zien hoe je dit voor elkaar kan boksen!

7 Gezonde werkgewoontes die medewerkers laten schitteren

In dit gratis e-book voor HR-professionals vind je praktische tips over hoe medewerkers energieker, gelukkiger en productiever kunnen zijn in hun werk.

<H2 style="color:#ffffff">7 Gezonde werkgewoontes die medewerkers laten schitteren</H2>

7 tips voor een gezonde leefstijl

Ontdek hieronder de tips voor een gezonde leefstijl om nog stralender door het leven te gaan.

1. Maak tijd voor je voedingspatroon

Sla geen goede maaltijden over om vervolgens wel te gaan snacken tussendoor. Het is belangrijk dat je tijd neemt om te ontbijten, lunchen en dineren, tussendoor eten mag natuurlijk. Zolang het maar waardevolle voeding is.

Neem ook de tijd om dingen klaar te maken, naar de winkel te gaan of te koken. Het bewust en actief bezig zijn met je voeding is heel belangrijk. Je zal er ook meer energie van krijgen.

De juiste voeding heeft een uitermate positief effect op je gezondheid!

2. Weet wat je eet en drinkt

Ga ook na wat je eigenlijk allemaal eet en drinkt, om hierin eventueel aanpassingen te verrichten. Neem zoveel mogelijk voeding die dicht bij de natuur staat. Je kan hierbij denken aan groente, fruit, noten, zaden, kip, kalkoen, vis, vlees, water, bonen en ga zo maar door.

Laat zoveel mogelijk voorverpakte dingen staan. Hierin zitten meestal allerlei extra geur-, kleur- en smaakstoffen. Met name best veel suikers die vaak ook voor overgewicht zorgen. Ga hier dus verstandig en met mate mee om.

Fruit salade
Gezonde salade

3. Conditionering

Wanneer je iets niet in huis hebt, zal je ook niet elke keer alleen hiervoor naar de winkel gaan. Om een voorbeeld te geven …je hebt ’s avonds nog trek in een lekkere chocoladereep. En die je bij aanwezigheid ook helemaal naar binnen werkt.

Maar je hebt nu geen chocoladereep gehaald met de boodschappen, echter wel vers gebrande nootjes. Je neemt nu hier een handje van omdat het er is. Het is veel gezonder dan de chocoladereep en hebt toch even een lekkere knabbel.

Door bepaalde producten wel of niet in huis te hebben wordt het dus makkelijker!

4. Drink meer water

Het drinken van 2 liter water per dag is niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond. Verder zitten er geen calorieën in en is het de beste dorstlesser die er bestaat. Probeer er zoveel mogelijk van te drinken.

Laat ook andere dranken wat meer staan. Zelfs in alle “verantwoorde” drankjes zitten vaak nog veel suikers of andere stoffen verwerkt. Je kan gerust weleens iets drinken ervan, maar neem het met mate. Het gaat op voor frisdranken, maar ook verpakte sappen en energiedrankjes.

5. Lichaamsbeweging en sporten

Sporten en meer lichaamsbeweging is gezond en ook belangrijk in een drukke carrière. Het zorgt ervoor dat je sterker, fitter en energieker wordt. Verder heeft het ook een positieve uitwerking op mensen die zo nu en dan stress ervaren, sport is daar de ideale uitlaatklep voor.

Hier zijn natuurlijk verschillende manieren voor waaronder krachttraining, fitness, powerliften, bootcamps, crossfit, calisthenics, crosstrainingen en ga zo maar door. Maar ook zwemmen, fietsen en hardlopen zijn hier ideaal voor. Of doe je dingen die jij samen met jouw partner kan doen.

Wees dus slim en begin vandaag nog met sporten en meer lichaamsbeweging!

Hardlopen
Online sportenlessen

6. Meer leuke activiteiten

Er zijn natuurlijk nog tal van andere leuke activiteiten die je kan doen. Ze dragen allemaal bij aan een gezondere leefstijl en uiteraard ook veel plezier. In een drukke leefstijl zijn dit soort dingen heel belangrijk, het leven bestaat uit meer dan alleen maar werken.

Ga lekker op pad in leuke steden, wandelen in het bos of op een strand, nieuwe plaatsen ontdekken, lekker uit eten, shoppen of naar speciale evenementen en nog veel meer.

Een actieve leefstijl is natuurlijk heel goed en het draagt ook bij aan de vreugde in je leven!

7. Ontspanning

Zorg dat je ook voldoende ontspanning krijgt, ben je lekker op weg? Geniet er dan ook van en maak je sowieso niet druk om kleine dingen. Het maakt je leven een stuk prettiger wat weer kan bijdragen aan een gezondere leefstijl.

Probeer ook voldoende nachtrust te krijgen. Het is belangrijk dat je lichaam tijdens het rusten weer herstelt zodat je fris en fruitig aan de volgende dag kan beginnen. Neem dit dan ook in acht.

Je ziet vaak (niet altijd natuurlijk) ook bij mensen waarbij dit soort zaken structureel verstoord zijn het voedingspatroon veranderen. Het ontbijt overslaan, meer snacken tussendoor of overeten zijn hier voorbeelden van.

Best of both worlds” principe

Hiermee bedoelen we dat je een succesvolle carrière wilt opbouwen, maar daarbij ook een gezonde leefstijl mee moet nemen. Je bent zo met alles goed bezig en deze factoren versterken elkaar ook nog eens. We raden je aan ook eens op verantwoord afvallen te kijken, want naast het bestrijden van overgewicht vind je hier ook veel nuttige tips voor een gezondere leefstijl.

Je ziet overigens veel topmensen die aan sporten doen, op hun voeding letten en een hele actieve leefstijl hebben met alle voordelen die hierbij komen kijken.

Ze ondersteunen ook het succes doordat er meer energie, zin en focus is om met belangrijke taken aan de slag te gaan, doe er dus zeker je voordeel mee.

Gezonde werkgewoontes

Corporate well-being platform
Voor vitaal hybride werkend Nederland

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules.
Ontvang het e-book