image/svg+xml

Blossom, de lente vitaliteit boost!

Anouk Slierendregt - Planner & Community manager bij HC Health
Weerstand verhogen

De dagen worden langer, knoppen verschijnen aan de bomen en de vogels fluiten al vroeg in de ochtend hun hoogste lied. Tijd om de winterbagage achter je te laten want de lente is in aantocht!

De lente is het seizoen van een fris begin en zorgt voor een positief effect op je hele systeem. In deze periode van het jaar is het tijd voor vernieuwing, nieuwe ideeën en groei. In deze blog geef ik tips en manieren om je hele systeem een vitaliteit boost te geven.

7 Gezonde werkgewoontes die medewerkers laten schitteren

In dit gratis e-book voor HR-professionals vind je praktische tips over hoe medewerkers energieker, gelukkiger en productiever kunnen zijn in hun werk.

<H2 style="color:#ffffff">7 Gezonde werkgewoontes die medewerkers laten schitteren</H2>

Lenteschoonmaak voor huid en doorbloeding

Tijdens de wintermaanden gaat ons lichaam, net zoals de rest van de natuur, in een winterslaap. De vloeistoffen verdikken en er is minder beweging. Als de lente zijn intrede doet komt de natuur weer langzaam in beweging en word je voorzien van nieuwe energie. De lente is dan ook de perfecte tijd om je voor te bereiden op een lenteschoonmaak.

In de wintermaanden worden gifstoffen in het lichaam opgehoopt. Om je lichaam te ontdoen van opgebouwde gifstoffen, is het raadzaam om wisseldouches (afwisselend koud/warm) te nemen en je huid te scrubben. Zo stimuleer je het lymfesysteem om giftige stoffen uit je lichaam te drijven. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de bloedsomloop. Met een stralende schone huid als resultaat. Eén keer per week scrubben is voldoende. Door dit ’s avonds te doen, geef je de huid tijd om tijdens je nachtrust te herstellen.

Voeding en sapjes voor de innerlijke schoonmaak

Tijdens de lente schoonmaakperiode geeft groen bladgewas zoals spinazie en broccoli je een enorme boost. Licht stomen of roerbakken houdt de groenten knapperig en de voedingsstoffen gaan niet verloren. Probeer zoveel mogelijk ‘stress’ producten te vermijden, zoals bewerkt vlees, suiker, koffie en alcohol.

Om je lever te reinigen en te ontgiften zijn appel, selderij, wortel en komkommer erg heilzaam om een sap van te maken. Sapjes drinken is een uitstekende manier om al het goede uit fruit en groenten te halen. Voor een extra boost kan je eventueel een lepel ‘super food’ zoals chlorella, gerstegras of spirulina toevoegen. Die zitten vol met enzymen en voedingsstoffen. Zorg er ook voor dat je minstens 2 liter mineraalwater drinkt om het afvoeren van opgehoopte afvalstoffen te bevorderen.

Kom in beweging, voorkom voorjaarsvermoeidheid

Naast gezond eten is bewegen van essentieel belang om voorjaarsvermoeidheid te voorkomen. Ga op tijd naar bed en zorg voor voldoende regelmaat. Op die manier kan je lichaam zich het beste herstellen. Door lekker naar buiten te gaan en meer te bewegen, ga je je fitter voelen.

Als de thuissituatie het toelaat maak dan gebruik van een frisse start van de dag om een lekkere ochtendwandeling te maken. In de vroege ochtend ontwaakt de natuur zich, wat naast de ochtend dauw, de heerlijke ruik van lente met zich meebrengt. Je zintuigen worden geprikkeld wat bevorderlijk is voor je welzijn.

Ook yoga en Tai Chi oefeningen kan je prima in de buitenlucht uitoefenen. Geniet van de heerlijke warmte van de lentezon, de eerste zon van het jaar vriendelijk en boordevol vitale energie, wat bevorderlijk is voor vitamine D in je lichaam. Vitamine D is van belang bij de aanmaak van hormonen, die weer invloed hebben op je stemming.

Lenteschoonmaak in huis

Uit onderzoek is gebleken dat een schoon huis een positief effect heeft op je lichamelijke en psychische gezondheid. Slecht schoonmaken kan nare gevolgen hebben, het leidt tot verdere opeenhoping van stof in huis, wat vooral de allergieklachten kan verhogen. Wie zijn huis actief schoonhoudt, is doorgaans gezonder en actiever dan diegenen die dat niet doen. Men zegt niet voor niks
“Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.”

Nu de lente echt in aantocht is, is het tijd om dit prachtige seizoen van vernieuwing en vitaliteit te omarmen!

Corporate well-being platform
Voor vitaal hybride werkend Nederland

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules.
Ontvang het e-book