image/svg+xml

3 voordelen van een opgeruimde werkplek

Rick van der Zwan - Marketing manager & Product owner
Werkplekinstellingen

De tweede maandag van januari is het de ”ruim je bureau op dag”, Dit is dé dag om je bureau en werkruimte schoon te maken en op te ruimen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat medewerkers in een ongeorganiseerde werkruimte sneller gefrustreerd raken en dus minder productief zijn. In dit artikel brengen we je graag op de hoogte van de voordelen van een opgeruimde werkplek.

7 Gezonde werkgewoontes die medewerkers laten schitteren

In dit gratis e-book voor HR-professionals vind je praktische tips over hoe medewerkers energieker, gelukkiger en productiever kunnen zijn in hun werk.

<H2 style="color:#ffffff">7 Gezonde werkgewoontes die medewerkers laten schitteren</H2>

1. Productievere medewerkers

Als werkgever wil je dat je medewerkers optimaal presteren. Een opgeruimde werkplek draagt hier aan bij. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een schone en opgeruimde werkplek een positief effect heeft op de productiviteit. Wil jij dus dat jouw medewerkers hun doelen voor dit jaar behalen? Dan is een ”clean desk policy” wat voor jouw organisatie!

2. Minder werkstress

Een ongeorganiseerd bureau met rommel zorgt voor veel afleiding t.a.v. een opgeruimde werkplek. De hersenen krijgt dan namelijk veel prikkels waardoor aan andere zaken wordt gedacht dan werken. Daarnaast ervaren medewerkers stress wanneer ze niet weten waar ze nieuwe informatie moeten laten of hoe ze het moeten ordenen. 

Een map, brievenbak of een georganiseerde mappenstructuur op de computer zorgt ervoor dat prioriteiten toegekend kunnen worden aan nieuwe taken. Hierdoor is het voor medewerkers duidelijk wat ze te doen staat.

3. Verbetering onderlinge samenwerking

Een opgeruimde werkplek straalt professionaliteit uit. Medewerkers komen georganiseerder over en collega’s zullen daardoor eerder samen willen werken.

Ergonomische werkplek
Ergonomische sta-werkplek

Opgeruimde werkplek, wat nu?

Wil jij als organisatie meer faciliteiten bieden dan een ”Clean Desk Policy” of medewerkers juist belonen voor het opvolgen van deze policy? Dan is het faciliteren van werkplekonderzoeken een interessante optie.

Op een kostenefficiënte wijze kan HC Health jouw organisatie ondersteunen in het effectief aanpakken van een ongezonde werkhouding. Zo kunnen fysieke klachten en verzuim voorkomen worden en stimuleer je de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers. 

Gezonde werkgewoontes

Corporate well-being platform
Voor vitaal hybride werkend Nederland

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules.
Ontvang het e-book