E-health fysiotherapie bij RTL Late Night

Sander de Casparis - Directeur bij HC Health
Energiebalans

Vandaag is de E-Healthweek 2020 officieel van start gegaan. Van 27 januari tot en met 1 februari worden in het hele land activiteiten georganiseerd die aandacht geven aan de digitale ondersteuning in de zorg. Denk daarbij bijvoorbeeld aan online je recept vernieuwen, sporten met een trainingsapp of – zoals het voor HelloFysio wordt ingezet – beeldbellen met een zorgverlener. E-health is dus van groot belang.

‘Een strategisch vitaliteitsbeleid in 3 stappen’

Vitaliteit staat hoog op de agenda. Maar hoe ontwikkel je een strategisch vitaliteitsbeleid? Je leest het in deze praktische handleiding voor HR-professionals.

<H2 style="color:#ffffff">‘Een strategisch vitaliteitsbeleid in 3 stappen’</H2>

In 2010 startten wij met de dienst HelloFysio, online fysiotherapie. ‘Dat kan toch helemaal niet?’ kregen wij vaak te horen. HelloFysio is inmiddels dagelijks op de schermen van vele patiënten te zien. Maar wist jij ook dat HelloFysio in 2016 op het scherm van ruim 732.000 Nederlanders te zien was? 

In de RTL Late Night aflevering van 4 april 2016 benadrukken Prins Constantijn en minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat technologie niet alleen voor IT’ers is. Als grondlegger van online fysiotherapie diende HelloFysio als een mooi voorbeeld voor dit item. Hier bekijk je een kort fragment van deze aflevering

Digitaal leefstijl consult

Door de snel veranderende arbeidsmarkt is het hebben van een goed CV alleen namelijk niet meer voldoende; ook digitale kennis wordt steeds belangrijker. Zo geldt dat ook voor online fysiotherapie. Er is bij Nederlandse werkgevers steeds meer vraag naar digitale vaardigheden. Toch blijken net-afgestudeerden vaak tekort te schieten op het gebied van digitale kennis en kunde. Daarom wordt door zowel prins Constantijn als minister Jet Bussemaker jongeren sterk aangeraden om zich te verdiepen in technologie en digitalisering. Ook worden bedrijven aangemoedigd om zich niet tegen de digitalisering te verzetten maar deze te omarmen. Zo stelt Travis Kalanick, oprichter van Uber: ‘’Instead of resisting technology we have to embrace it or be a part of the future.”

Vitaliteitsbeleid

Corporate well-being platform
Voor vitaal werkend Nederland

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules.
Ontvang het e-book