stress

Flinke toename burn-out en psychische klachten bij zorgpersoneel

Suzanna Ruff

Suzanna Ruff

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het personeelstekort en de hoge werkdruk in de zorg is en blijft al jaren een groot issue. Voor een groot aantal medewerkers, is deze druk zo hoog dat er psychische zorg en fysiotherapie verleend moest worden. Dit schrijft het IZZ, naar aanleiding van het onderzoek dat zij in de zorg uitvoerde. 

Download het e-book

Voorkom burn-outs in jouw organisatie

Een praktische handleiding voor
HR-professionals

Uit dit onderzoek van het IZZ, het leden collectief voor zorgmedewerkers, blijkt dat 7 procent van de 210.000 medewerkers bij 385 verschillende instellingen in de zorg, psychische zorg ontving. Ter vergelijking in 2014 was dat 4,7 procent. Daarnaast heeft 36,4% van dit percentage medewerkers gebruik gemaakt van fysiotherapie. Dat is iets meer dan 1 op de 3 zorgmedewerkers, dat minimaal eenmaal per jaar een bezoek bracht aan de fysiotherapeut. Dat is een toename van bijna 8 % in vergelijking met vier jaar geleden.

''Voorkom stress op de werkvloer en schrijf je in voor de gratis burn-outpreventie cursus.''
Sander de Casparis
Medeoprichter HC Health

Naar verwachting zullen deze stijgingen net als in vele andere branches de komende jaren helaas aanhouden. Dit was voor HC Health aanleiding om een online cursus burn-outpreventie te lanceren. Deze cursus is niet alleen actueel voor in de zorg, maar ook voor andere branches van werkend Nederland. 

Deze cursus bestaat uit 3 video’s met praktische tips op 3 verschillende niveau’s rondom burn-outpreventie. Aan bod komen onderwerpen als:

1) Hoe je als organisatie een strategisch vitaliteitsbeleid kunt opzetten
2) Als leidinggevende vitaal leiderschap kunt toepassen
3) Als medewerker kunt werken aan je eigen herstel

Wil je hier meer over weten? Start de gratis online cursus vandaag nog! Of lees meer over burn-out preventie in deze longread.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?