3 tips voor thuiswerken met kids

Anouk Slierendregt

Anouk Slierendregt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Opa’s en oma’s als oppas inschakelen zit er even niet meer in, net nu we met z’n allen massaal thuis moeten werken! Grote kans dat je kinderen meer aandacht vragen. Voor hun is het ook een vreemde situatie! Jonge kinderen snappen bijvoorbeeld niet dat ze hun knutselwerkje niet tijdens een Microsoft Teams meeting kunnen laten zien, of dat ze net niet op het moment van een call op hun drumstel moeten gaan slaan. Maar negeren wil je ook niet, want zoals jullie ouders wellicht weten; ongeluk zit in een klein hoekje. Thuiswerken met kinderen onmogelijk? Welnee! Met het online platform van Gezond Thuiswerken kunnen we jouw medewerkers hier in ondersteunen!

dag van de fysiotherapeut-online kennisbank

1. Ritme en afspraken

Flexibiliteit is alles tijdens het thuiswerken met kinderen. Want verwachten dat je net zo productief bent met kinderen thuis als zonder kinderen thuis, dat is niet realistisch. Kijk daarom op zondag naar de komende week en bedenk hoe je deze gaat indelen. Zorg voor duidelijke afspraken en zoveel mogelijk ritme. Krijgen je kinderen genoeg aandacht met deze indeling? En kan jij op een rustig tijdstip nog genoeg werk verzetten? Dan heb je het goed gedaan!

2. Aparte werkplek

Heb je een ruimte in huis waar jij gebruik van kunt maken zodat niemand je kan storen? Wat fijn! Met je kids aan tafel zitten vergt namelijk veel meer concentratie en je bent absoluut sneller afgeleid. Wanneer je de mogelijkheid hebt, maak er dan gebruik van. Daarna je werkplek weer achterlaten om vervolgens met je kinderen aan de keukentafel te zitten, zorgt ook voor een opgeruimder hoofd.

Gezond Thuiswerken

Hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland

3. Tijd voor jezelf

Buiten dat je je kinderen en partner alle aandacht van de wereld wilt geven, het huis schoon wilt hebben en het gezonde eten klaar wilt hebben staan, moet je niet vergeten dat je er zelf ook nog bent. Zonder energie houd je dit namelijk niet vol. Zoek een momentje waar je kunt mediteren, naar buiten kunt gaan of even een boek kunt lezen.

En wees niet teleurgesteld wanneer het even niet lukt, want opeens ben je papa/mama, oppas, juf/meester en doe je ook nog het huishouden. Het is niet zomaar iets! 

In onze webinar ‘’Gezond thuiswerken met kinderen’’, legt onze energycoach Martine uit hoe je deze tips (en nog veel meer) kunt toepassen en productiever te werk kan gaan. Er zullen absoluut een hoop medewerkers binnen jouw bedrijf met dit vraagstuk rondlopen.

Ons platform HelloLive biedt een dagelijks programma aan met webinars en virtuele trainingen waar jouw medewerkers aan deel kunnen nemen. Diverse actuele thema’s zoals het inrichten van je thuiswerkplek, bewegen en sporten vanuit huis en omgaan met stress komen aan bod. Wil je meer weten over HelloLive en Gezond Thuiswerken? Neem dan contact op met HC Health via [email protected] , of 020-4123006

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?