Vitaleitsscan HC Health vitaliteitsbeleid

De vitaliteitsscan: Hoe vitaal is jouw organisatie?

Timo Velzenboer

Timo Velzenboer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De laatste jaren is er (gelukkig) in toenemende mate aandacht voor vitaliteit binnen organisaties. Vitaliteit gaat om bevlogen medewerkers die de eigen regie nemen op hun persoonlijke gezondheid en inzetbaarheid.  Zo zijn vitale medewerkers, energieker, productiever en gemotiveerder op het werk. Vitale medewerkers hebben vaak door hun gezonde instelling ook meer plezier in hun werk. Kortom, om als bedrijf succesvol te kunnen zijn in een constant veranderende markt zijn vitale medewerkers onmisbaar!

Organisaties worstelen met het thema vitaliteit

Investeren in vitaliteit loont! In toenemende mate zijn bedrijven bereid om te investeren in de vitaliteit van hun medewerkers. In mijn werk als vitaliteitconsultant zie ik dat bedrijven veelal met dezelfde vragen worstelen : Hoe vitaal is onze organisatie eigenlijk? Wat valt er allemaal onder vitaliteit en hoe kan je dit meten? Waar valt voor ons als organisatie winst te behalen? Waar begin ik als ik onze organisatie vitaler wil maken?

Hoe vitaal is jouw organisatie?

Om antwoord op bovenstaande vragen te geven heeft HC Health een vitaliteitsscan ontwikkeld. Deze scan kan je zien als een thermometer waarmee je een helder beeld krijgt van hoe vitaal jouw organisatie op dit moment is. Daarnaast geeft de scan inzicht in de toekomst en geeft het een antwoord op vragen als: Hoeveel stijgen onze verzuimkosten als wij niets doen? Wat gebeurt er als wij wel zouden investeren in de vitaliteit van de medewerkers? Hoe hoog zijn onze productieverliezen (door vergrijzing) binnen onze organisatie?

Vitaliteitsscan - dit levert het op
Vitaliteitsscan - rapportage

Waar bestaat vitaliteit uit?

Omdat vitaliteit niet alleen gaat over de gezondheid van medewerkers, is de scan opgebouwd uit verschillende onderdelen. Als onderdeel van de scan wordt tevens een verzuimanalyse uitgevoerd. Hiermee wordt bepaald hoe hoog de verzuimkosten binnen jouw organisatie zijn in vergelijking met de branche? Ook wordt onderzocht of er sprake is van een heldere visie en strategie ten aanzien van gezondheid en vitaliteit binnen de organisatie, is deze in lijn met de visie en strategie van de organisatie? Heerst er een cultuur waar medewerkers gestimuleerd worden om te werken aan hun vitaliteit? Hoe zit het met factoren zoals leefstijl, arbeidsomstandigheden, mentaal welzijn en fysieke belasting? De uitkomsten van de scan geven jouw goed inzicht in hoe vitaal jouw organisatie is. Bovendien bieden de uitkomsten waardevolle inzichten om jouw organisatie nóg vitaler te maken!

Meer informatie?

Wij van HC Health ondersteunen organisaties en HR om het vitaliteitsbeleid strategisch neer te zetten. Mijn collega Sander heeft onlangs een blog geschreven over onze manier van werken. De vitaliteitsscan kan je zien als handige tool om in de eerste fase (Verkennen) in te zetten. Wil je meer informatie over deze scan of deze ook voor jouw organisatie inzetten? Download dan de aanvullende informatie of neem vrijblijvend contact met ons op!

Reserveer jouw vitaliteitsscan en krijg direct inzicht in hoe jouw organisatie scoort op vitaliteit

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

Ontvang de factsheet van de vitaliteitsscan

Vitaliteitsscan - dit levert het op

We gebruiken jouw gegevens om je de factsheet te delen per e-mail. Hiernaast ontvang je maximaal een keer per maand een relevante update. Gegevens worden niet gedeeld, uitschrijven kan altijd.

Privacy policy

Strategisch vitaliteitsbeleid

Ook interessant

Een strategisch vitaliteitsbeleid
in 3 stappen

4.5/5
0
+ downloads

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?