Infograpic staand werken

Hoe zittende collega’s staand gingen werken

Rogier van Hoorn

Rogier van Hoorn

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Al jaren werk ik, als ik rugpijn voel, staand. Hiervoor gebruik ik vaak nogal provisorisch een doos onder mijn keyboard en boeken onder het beeldscherm. Door staand te werken voelt niet alleen mijn rug beter maar ook in mijn hoofd merk ik de positieve effecten. Zoals een scherpere focus.

Toen we 2 jaar geleden verhuisden naar ons nieuwe kantoor in het centrum van Amsterdam was het voor mij logisch om voor kantoor elektrisch verstelbare zit-sta bureaus aan te schaffen. Als expert in vitaliteitsmanagement geven we zo het goede voorbeeld en als ik zo enthousiast ben over staand werken dan zullen mijn collega’s dit ook zijn. Of toch niet….?

De eerste maanden na de verhuizing zag ik slechts een enkeling staand werken. De elektrisch verstelbare bureaus bleven veelal keurig in de zit stand. Hoe kon ik mijn collega’s motiveren om het zitten af te wisselen met staan? Geen van m’n collega’s lijdt aan rugpijn dus mijn reden om staand te werken was voor hun geen motivatie.

Ik ontdekte in een artikel dat slechts 3 uur staand werken gedurende een dag zorgt voor een extra verbranding van 144 calorieën (dr John Buckley van de Chester University). In een jaar betekent dit een afname van ongeveer 3 kg lichaamsgewicht!

HC Health collega's staan achter hun bureau


Vol enthousiasme vertelde ik m’n collega’s dit opmerkelijke nieuws. En jawel, vanaf die dag wordt er bij ons op kantoor ook staand gewerkt.

10 gezonde werkgewoontes boek

Naast afwisselen tussen zittend en staand werken zijn er nog heel veel andere kleine aanpassingen die je kunt doen om gezonder te werken. De belangrijkste 10 bundelde ik in mijn boek ’10 Gezonde Werkgewoontes’.

Bekijk inkijkexemplaar 10 Gezonde Werkgewoontes

Bestel het boek 10 Gezonde werkgewoontes

Wil je weten hoe we de medewerkers van onze klanten zoals ABN AMRO, ANWB en KLM mentaal en fysiek in beweging brengen?
Neem dan contact met ons op of mij persoonlijk via rogier@hchealth.nl.

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?