3 tips voor thuiswerken met kids

Anouk Slierendregt - Planner & Community manager bij HC Health
Werken met kinderen

Opa’s en oma’s als oppas inschakelen zit er even niet meer in, net nu we met z’n allen massaal thuis moeten werken! Grote kans dat je kinderen meer aandacht vragen. Voor hun is het ook een vreemde situatie! Jonge kinderen snappen bijvoorbeeld niet dat ze hun knutselwerkje niet tijdens een Microsoft Teams meeting kunnen laten zien, of dat ze net niet op het moment van een call op hun drumstel moeten gaan slaan. Maar negeren wil je ook niet, want zoals jullie ouders wellicht weten; ongeluk zit in een klein hoekje. Thuiswerken met kinderen onmogelijk? Welnee! Met het ons wellbeing-platform kunnen we jouw medewerkers hier in ondersteunen!

7 Gezonde werkgewoontes die medewerkers laten schitteren

In dit gratis e-book voor HR-professionals vind je praktische tips over hoe medewerkers energieker, gelukkiger en productiever kunnen zijn in hun werk.

<H2 style="color:#ffffff">7 Gezonde werkgewoontes die medewerkers laten schitteren</H2>

1. Ritme en afspraken

Flexibiliteit is alles tijdens het thuiswerken met kinderen. Want verwachten dat je net zo productief bent met kinderen thuis als zonder kinderen thuis, dat is niet realistisch. Kijk daarom op zondag naar de komende week en bedenk hoe je deze gaat indelen. Zorg voor duidelijke afspraken en zoveel mogelijk ritme. Krijgen je kinderen genoeg aandacht met deze indeling? En kan jij op een rustig tijdstip nog genoeg werk verzetten? Dan heb je het goed gedaan!

2. Aparte werkplek

Heb je een ruimte in huis waar jij gebruik van kunt maken zodat niemand je kan storen? Wat fijn! Met je kids aan tafel zitten vergt namelijk veel meer concentratie en je bent absoluut sneller afgeleid. Wanneer je de mogelijkheid hebt, maak er dan gebruik van. Daarna je werkplek weer achterlaten om vervolgens met je kinderen aan de keukentafel te zitten, zorgt ook voor een opgeruimder hoofd.

3. Tijd voor jezelf

Buiten dat je je kinderen en partner alle aandacht van de wereld wilt geven, het huis schoon wilt hebben en het gezonde eten klaar wilt hebben staan, moet je niet vergeten dat je er zelf ook nog bent. Zonder energie houd je dit namelijk niet vol. Zoek een momentje waar je kunt mediteren, naar buiten kunt gaan of even een boek kunt lezen.

En wees niet teleurgesteld wanneer het even niet lukt, want opeens ben je papa/mama, oppas, juf/meester en doe je ook nog het huishouden. Het is niet zomaar iets! 

In onze webinar ‘’Gezond thuiswerken met kinderen’’, legt onze energycoach Martine uit hoe je deze tips (en nog veel meer) kunt toepassen en productiever te werk kan gaan. Er zullen absoluut een hoop medewerkers binnen jouw bedrijf met dit vraagstuk rondlopen.

Ons platform HelloLive biedt een dagelijks programma aan met webinars en virtuele trainingen waar jouw medewerkers aan deel kunnen nemen. Diverse actuele thema’s zoals het inrichten van je thuiswerkplek, bewegen en sporten vanuit huis en omgaan met stress komen aan bod.

Well-being platform

Corporate well-being platform
Voor vitaal werkend Nederland

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules.
Ontvang het e-book