<< Terug naar cases overzicht

CASE - Bedrijfsfysiotherapie

"Zonder RSI klachten weer aan het werk"


Vernieuwend

Super handig! Een fysiotherapeut op het werk ondersteund door online fysiotherapie voor thuis. Je kunt online oefeningen en adviezen bekijken en afvinken.

Persoonlijk

Na een prettig gesprek, drukte de fysio mij met de neus op de feiten: “Je werkhouding en gebrek aan beweging zijn de oorzaak”. Dus kreeg ik eenvoudige tips en bleek het haalbaar voor mij.

Effectief

Als specialist in arbeidsgerelateerde klachten herkende de fysio de oorzaak van mijn klacht direct. Hierdoor kon er snel aan mijn herstel worden gewerkt.

Machteld over haar ervaringen met HC Health

Ik zit vaak lang en geconcentreerd achter mijn computer.

Op een gegeven moment kreeg ik last van mijn nek en schouders. Zo erg dat het mij hinderde tijdens mijn werk. Ik maakte een afspraak met de fysiotherapeut van HC Health die inhouse gevestigd is op het hoofdkantoor van mijn werkgever ANWB.

De fysiotherapeut van HC Health luisterde met aandacht naar mij en pakte het probleem bij de wortel aan.

Ik kreeg natuurlijk oefeningen mee, maar ook advies over mijn werkhouding en meer bewegen.

Zijn adviezen zijn makkelijk en eenvoudig in te passen in je werkdag. Ik doe bijvoorbeeld de zonneschermen nu eerder omlaag, zodat ik niet met mijn ogen zit te knijpen of te veel naar voren buig. Ik rek me zo nu en dan eens goed uit en loop vaker een rondje langs collega´s. Het werkt!

 

Robert over zijn werk als bedrijfsfysiotherapeut bij HC Health

Mensen zitten vaak gespannen en te lang achter hun computer, waardoor ze last krijgen van fysieke klachten. Met die klachten komen ze bij ons.

Wij kijken niet alleen naar de klacht, maar naar de algehele gezondheid van de patiënt. Vaak hangen meerdere aspecten samen. Denk maar aan stress of werkhouding.

Uit ervaring zien wij dat alleen oefeningen niet bijdragen aan een duurzaam herstel. Je zal ook samen met de patiënt de oorzaak moeten aanpakken. En dat kan vaak al met eenvoudig en makkelijk uit te voeren adviezen.

Onze fysiotherapie is uniek, omdat we op locatie én online bereikbaar zijn. Fysiotherapie anywhere, anytime!

Een patiënt kan zijn oefeningen online bekijken en afvinken. Zo krijgt hij zelf goed inzicht in zijn herstel. En ik trouwens ook. Het is echt verbazingwekkend hoe goed dat werkt!

Omdat werknemers ons altijd kunnen vinden, in de praktijk en online, zijn wij er vaak op tijd bij en kunnen we erger voorkomen.

John over zijn ervaringen met HC Health

Aan een gezonde en vitale werknemer heb je meer. In ons beleid willen wij vooral de eigen rol en de zelfredzaamheid van de werknemers aanspreken en faciliteren.

Fysiotherapie van HC Health past goed bij deze strategie. Ik ben zelf ook voor rugklachten bij de fysiotherapeut geweest en de aanpak was heel verhelderend. Robert wist precies wat er aan de hand was en gaf mij heel duidelijk aan wat ik zelf kon doen.

Daarnaast legt HC Health ook een link met duurzame inzetbaarheid. Eet je gezond? Beweeg je genoeg, kun je de werkdruk aan?

Doe je wat je wilt? Dat is voor ons erg belangrijk. Eet je gezond? Beweeg je genoeg, kun je de werkdruk aan?

Verder hebben wij bij ANWB een decentrale organisatie. Wij zitten op veel verschillende plaatsen: Op het hoofdkantoor, in de callcenters, in de winkels en op de weg. Voor ons is de combinatie van fysio op locatie én online fysiotherapie dus ideaal.

Binnen 4 uur heb je hulp van een fysiotherapeut, online of via de telefoon. Dat scheelt reistijd voor onze medewerkers.