Strategisch vitaliteitsbeleid in drie stappen

Vitaliteit staat bij jouw organisatie hoog op de agenda. Maar hoe realiseer je een strategisch vitaliteitsbeleid dat aansluit bij de strategie, relevant is en zorgt voor duurzaam inzetbare medewerkers? Met het strategisch ontwikkeltraject ondersteunen we jouw organisatie in het realiseren van een beleid op maat!

Duurzame inzetbaarheid met HC Health vitaliteitsbeleid

In drie stappen een strategisch vitaliteitsbeleid

1. Verkennen

Onderzoek naar huidige en toekomstige situatie 

  • Vitaliteitsscan
  • Desk research
  • Businesscase

2. Verbeelden

Richten op visie en bepalen doelstellingen

  • Strategie workshops
  • Strategische roadmap
  • Communicatieplan

3. Verwezenlijken

Van visie naar de implementatie

  • Opstellen jaarplan
  • Project implementatie
  • Monitoren en bijsturen

“HC Health is een innovatieve leverancier waar wij altijd op kunnen bouwen. Naast het verlenen van diverse diensten, geven zij ons in hun managementinformatie ook proactief signalen door. 

Monique Bosbaan – Reward Consultant @ABN AMRO

Vitaliteitsscan - rapportage

Stap 1 - Verkennen van huidige en gewenste situatie

Door middel van de bedrijfsvitaliteitsscan, desk research en observaties analyseren we de vitaliteit van jouw organisatie en zetten we de eerste stap in het vormgeven van een strategisch vitaliteitsbeleid. Een businesscase wordt opgesteld en geeft direct inzage in de financiële impact op de organisatie. 

Zo krijg je een helder beeld van de huidige en gewenste situatie en creëren we draagvlak voor de volgende fase; de verbeeldende fase.

Stap 2 - Verbeelden van de visie

Door middel van een traject met interactieve workshops komen we tot een heldere visie, strategie en roadmap. Hiermee ligt de blauwdruk voor een integraal strategisch vitaliteitsbeleid vast, is er draagvlak bij alle stakeholders en kan begonnen worden met het verwezenlijken van de plannen.

 

Vitaliteitsbeleid HC Health Verbeeldende fase
Vitaliteitsbeleid HC Health verwezelijken

Stap 3 - Verwezenlijken van visie naar implementatie

De implementatie van de visie en strategie is een langdurig proces van monitoren en bijsturen. We organiseren een opvallende en ludieke kick off waarbij de directie betrokken is. Daarnaast stellen we een dashboard op en monitoren we de KPI’s van het strategisch vitaliteitsbeleid nauwkeurig.

Wil jij aan de slag met het vormgeven van een strategisch vitaliteitsbeleid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

E-book downloaden

Een strategisch vitaliteitsbeleid in 3 stappen inclusief trends

De praktische handleiding voor HR bij het ontwikkelen van een strategisch vitaliteitsbeleid 

Ontvang het gratis e-book

Download de factsheet en zet de eerste stap in het vormgeven van jouw vitaliteitsbeleid!

Vitaliteitsscan - dit levert het op

We gebruiken jouw gegevens om je de factsheet te delen per e-mail. Hiernaast ontvang je maximaal een keer per maand een relevante update. Gegevens worden niet gedeeld, uitschrijven kan altijd.

Privacy policy

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?