image/svg+xml

MDIEU-subsidie: unieke kans voor organisaties

Sander de Casparis - Directeur bij HC Health
MDIEU-subsidie

Steeds meer organisaties omarmen een preventieve aanpak als het gaat om verzuim en gezondheid. Investeren in duurzame inzetbaarheid loont. Als mensen gezond en gemotiveerd aan het werk zijn, is de kans groter dat zij bij jouw bedrijf willen blijven werken én dat zij kunnen doorwerken tot aan hun pensioen. De MDIEU-regeling – (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden) – helpt daarbij.

Individuele bedrijven kunnen vanaf 1 september 2023 een subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bevorderen. Dit is een geweldige kans om het welzijn en de vitaliteit van je medewerkers te verbeteren, terwijl je tegelijkertijd de groei en het succes van je bedrijf bevordert.

Wat HR-professionals moeten weten over de MDIEU-subsidie

– De MDIEU-subsidie kan aangevraagd worden van 1 september 09.00 uur tot en met 30 november 17.00 uur 2023;
– In 2024 zal er weer een nieuw tijdvak geopend worden;
– De subsidie is bedoeld voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werkenden vergroten;
– Een verplichte bedrijfsanalyse en activiteitenplan is vereist voor het aanvragen van de subsidie;
– Minimale subsidiebedrag: €75.000 (Inclusief bedrijfsanalyse van €5.000);
– 50% subsidie voor duurzame inzetbaarheid.

Rol van HC Health

Met meer dan 25 jaar ervaring beschikt HC Health over een ruim assortiment aan diensten. Deze diensten sluiten aan op uiteenlopende uitdagingen op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. We kunnen een concrete invulling geven aan het activiteitenplan in de vorm van interventies:

HelloYou, hét well-being platform voor vitale medewerkers
De online modules van het well-being platform bieden medewerkers handvatten om zowel zelfstandig als onder professionele begeleiding aan de slag te gaan met hun vitaliteit. Van het realiseren van een ergonomische werkplek tot het optimaliseren van de energiebalans.

(Online) bedrijfsfysiotherapie
Met de bedrijfsfysiotherapie van HelloFysio richten we ons met een unieke aanpak gericht op zelfmanagement en eigen verantwoordelijkheid op de fysieke gezondheid van medewerkers. Zowel preventief, als curatief en re-integratie gericht. Samen werken we aan het verlagen van ziekteverzuim én het verhogen van de productiviteit van jouw organisatie.

Benieuwd naar de andere diensten van HC Health? Ontdek hier alle diensten.

Well-being platform

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en hoe onze dienstverlening past binnen deze MDIEU-subsidie? Complexe vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid zijn voor HC Health dagelijkse kost. We zijn benieuwd naar de uitdagingen van jouw organisatie en komen graag met je in contact.

Corporate well-being platform
Voor vitaal hybride werkend Nederland

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules.
Plan een adviesgesprek