Inspiratie

Blijf op de hoogte van onze artikelen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief

Hoe stimuleer je de eigen regie van medewerkers ten aanzien van hun gezondheid? 5 tips!

18 may 2018

Geschreven door Timo Velzeboer

In mijn werkzaamheden als vitaliteitsconsultant zit ik wekelijks met bedrijven om tafel samen de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te verbeteren. Hierbij merk ik dat veel organisaties worstelen met de vraag wat er gedaan kan worden om de eigen regie bij medewerkers op het gebied van gezondheid te stimuleren. Hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat medewerkers in beweging komen en bijvoorbeeld meer gaan bewegen, gezonder eten of stoppen met roken?

LEES MEER

Schouderklachten – Hoe komt het en hoe hou ik ze soepel?

1 may 2018

Geschreven door HC Health

Je zit uren achter je beeldscherm te zwoegen. Die deadline kom t steeds dichterbij. Op een gegeven moment kunnen hieruit vervelende klachten in je schouder(regio) ontstaan. Deze klachten worden KANS klachten (Klachten Arm Nek & Schouder) genoemd. In deze blog leg ik graag aan je uit wat je eraan kan doen om deze klachten te vermijden.

LEES MEER

ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid 2018

29 mar 2018

Geschreven door Sander de Casparis

Met de ESF Duurzame inzetbaarheid kunnen werkgevers subsidie ontvangen voor activiteiten die een positief effect hebben op de duurzame inzetbaarheid van werknemers. 50% van de advies en projectkosten komen in aanmerking voor de subsidie tot een bedrag van 10.000,-. Diverse van onze diensten komen in aanmerking voor de ESF subsidie duurzame inzetbaarheid. Wil je van de regeling ESF Duurzame Inzetbaarheid gebruik maken? Wij helpen je graag.

LEES MEER

Strategisch vitaliteitsbeleid naast je drukke HR baan? Maak het simpel in 3 stappen!

26 mar 2018

Geschreven door Sander de Casparis

Gezondheid, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid: het zijn thema’s die vandaag de dag in iedere organisatie spelen. Het gaat om bevlogen medewerkers die de regie nemen over hun persoonlijke vitaliteit en inzetbaarheid. We vinden dit allemaal belangrijk, maar hoe geef je vorm aan het strategisch vitaliteitsbeleid binnen jou organisatie?

LEES MEER

Hoe jij dit jaar wél je goede voornemens volhoudt

3 jan 2018

Geschreven door Timo Velzeboer

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Heb jij dit jaar ook een aantal goede voornemens opgesteld? Ik wel! Fascinerend vind ik het om te zien dat de meeste mensen (inclusief mijzelf) vol enthousiasme de eerste dagen aan de slag gaan met hun voornemens en deze na enkele weken al zien stranden. Hoe komt het toch dat goede voornemens zo moeilijk vol te houden zijn?

LEES MEER