image/svg+xml

'Mentaal sterk'
Week van de werkstress

Van 15 tot en met 19 november 2021 vindt de Week van de werkstress plaats. Het thema van 2021 is ‘Mentaal sterk’ en heeft als doel om meer bewustzijn te creëren voor mentale vitaliteit. Ook dit jaar organiseert HC Health een interessante webinar.

Meld jouw organisatie kosteloos aan voor ons webinar

Inspireer en motiveer jouw medewerkers met ons webinar

#WVDWS draait om mentale vitaliteit en veerkracht

Energiemanagement model

Wetenschappelijk onderbouwde inzichten over het managen van energie, werkdruk en stress.

 • Wetenschappelijk onderbouwde inzichten
 • Actuele onderwerpen en praktische voorbeelden

Effectief leren ontspannen

Ontdek effectieve methodes voor meer ontspanning en productiviteit.

 • Effectieve ontspanningsmethodieken
 • Realiseer vitaal en veerkrachtig personeel

De basisprincipes van energiemanagement

Ervaar jij ook dat stress en burn-outs groeiende problemen zijn in jouw organisatie? Dan ben je niet de enige. Volgens onderzoek van NCPSB is het aantal ‘verborgen burn-outs’ recent toegenomen tot vier miljoen! Tijdens het webinar besteden we daarom uitgebreid aandacht aan de basisprincipes van energiemanagement.

Hoe werk het energiemanagement model?

Wie optimaal wil presteren (performance zone), moet regelmatig oplaadmomentjes (renewal zone) creëren. Zo kan werkstress worden verminderd. Helaas zien we steeds vaker medewerkers die last hebben van stress- en burn-out klachten. Zij bevinden zich in de zogenaamde 'survival zone'. Wanneer medewerkers zich te lang in deze zone bevinden, is er kans om terecht te komen in de 'burn-out zone'.

De basisprincipes van energiemanagement

Effectief leren ontspannen

Ontspannen is noodzakelijk om stress te kunnen voorkomen en optimaal te presteren. Daarom is het belangrijk om rust te nemen na elke activiteit, ook op het werk. Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dit een stuk lastiger. Tijdens het webinar gaan we daarom uitgebreid in op verschillende methodes voor effectieve ontspanning, waaronder 'box breathing'. Werk en ontspanning zijn namelijk heel goed te combineren!

Hoe werkt het box breathing?

Box breathing is één van de beste technieken om stress te verlichten en concentratie te verbeteren. De techniek wordt zo genoemd omdat het ademhalingspatroon kan worden gesymboliseerd door een doos of vierkant.

 • Je ademt 4 secondes in;
 • Je houdt je adem 4 secondes vast;
 • Je ademt 4 secondes uit;
 • Je wacht 4 secondes om vervolgens opnieuw in te ademen.
Effectief leren ontspannen
Onze planning

Wanneer wordt het webinar georganiseerd?

De Week van de werkstress 2021 vindt plaats van maandag 15 tot en met vrijdag 19 november. Tijdens deze week wordt het webinar één keer georganiseerd:

 • Dinsdag 16 november van 12:00 tot 12:55 uur
 • Wil jij ook dat medewerkers zich in deze bijzondere tijd weer vitaal voelen en lekker kunnen werken? Meld je organisatie dan aan voor ons webinar. Deelname is volledige kosteloos!

  Meld kosteloos aan