Artikelen die je onderneming vitaler maken

Meer dan 20 jaar ervaring zorgen voor een toonaangevend blog over vitaliteit.
Het ultieme naslagwerk voor een vitale organisatie

Blog berichten

Rogier van Hoorn

Dromen, inspiratiebron eigen ontwikkeling

Waarom lijkt de één wel zijn/haar droom na te leven en de ander niet? Het is belangrijk om je bewust te zijn van het verschil tussen een droom, een doel en een kleine gewoonte. Met het verschil voor ogen kun je wellicht meer bereiken dan je nu denkt.

Lees verder »
baas over eigen telefoon
marketing

Baas over eigen telefoon

Steeds meer mensen blijken enorm afhankelijk te zijn van hun smartphone, een telefoonverslaving ligt altijd op de loer. Maar wist je dat Nederland koploper in Europa is in het gebruik van mobiele telefoons? Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo en het CBS. Het gebruik door Nederlanders ligt hoger dan in andere Europese landen. Maar dat is niet zo gek; uit een ander onderzoek van CBS blijkt dat wij niet zonder onze smartphone en social media kunnen.

Lees verder »
werkstress
marketing

Meer werkstress tijdens zomervakantie

Je collega’s zijn op vakantie en zodra zij terug zijn vertrek jij. Dit zijn de laatste loodjes, echter is het toch een hoop werk in je eentje. En je bent niet de enige. Maar liefst 19% van de Nederlandse werknemers zegt dat er geen collega is om werkzaamheden over te nemen tijdens zijn of haar vakantie. Dit blijkt uit een enquête onder 1019 werknemers, uitgevoerd door Protime, een leverancier van worksforcemanagement systemen.

Lees verder »
Stoptober
Daan van Benthem

Geheime goudmijn voor organisaties

In de jaren vijftig en zestig werd er in Nederland volop gerookt. In deze periode rookte maar liefst zestig procent van de volwassen bevolking. Roken was een algemene gewoonte en werd overal toegestaan. Dit kwam mede door de uitgebreide reclamecampagnes, maar zelfs sommige dokters en tandartsen moedigden patiënten aan om te roken. Vandaag de dag eigenlijk ondenkbaar.

Lees verder »
Vitaliteit op reis Vitaliteitsmanagement HC Health
Daan van Benthem

Deel 2: Gezondheidsmanagement in Latijns-Amerika

Vanuit mijn werk als vitaliteitsconsultant was ik erg geïnteresseerd hoe het bedrijfsleven in Latijns-Amerika aankijkt tegen het bevorderen van fitte en vitale medewerkers. En of het thema gezondheidsmanagement, net als in Europa, steeds meer aandacht krijgt.

Lees verder »
Relax oefening werkstress preventie
Rogier van Hoorn

Energiemanagement: nu en in de toekomst

De situatie van de werknemer is de laatste jaren drastisch veranderd. De werkdruk is toegenomen. Organisaties besteden structureel aandacht aan kennisontwikkeling maar zien de energiebalans van de medewerker als een privézaak. Is dit terecht?

Lees verder »

Start vandaag en wordt vitaal

Schrijf je in