Vitaal thuiswerken, een hot topic!

Alexander van Eyck

Alexander van Eyck

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sinds het uitbreken van de Coronacrisis is vitaal thuiswerken een onderwerp waaraan veel aandacht wordt geschonken. Het belang van een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek groeide de afgelopen periode. Zeker gezien het feit dat deze crisis naar verwachting nog wel even voort zal duren. Gelukkig neemt het overgrote deel van de werkgevers vaker hun verantwoordelijkheid en bieden ze steun bij de inrichting van de thuiswerkplek van de medewerkers. Ook in de media is er volop aandacht voor dit onderwerp.

In meerdere dagbladen, televisieprogramma’s en op verschillende websites kom je items tegen over de (gezonde) thuiswerkplek. Enkele voorbeelden van items vind je hier:

Gezond Thuiswerken

Een online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland

Editie NL

‘Wist je dat je werkgever verantwoordelijk is voor jouw werksituatie, ook als dat thuis is? “Het is de taak van de werkgever om te zorgen dat jij ergonomisch verantwoord kunt werken en geen rugpijn krijgt”, legt arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen uit.

BNR Nieuwsradio

‘Ook als je thuiswerkt heeft een werkgever een zorgplicht. Volgens arbeidsrechtadvocaat Hans Kamerbeek zijn de arboregels minder strikt, maar wel belangrijk genoeg om na te leven. En daarom adviseert hij bedrijven goede afspraken te maken met werknemers. ‘De belangrijkste afspraak is denk ik dat er vastgelegd wordt dat je samen hebt gekeken naar een veilige thuiswerkplek’, zegt hij.’

Algemeen Dagblad

‘Los van je gezondheid, ben je ook nog eens een stuk minder productief als je in de verkeerde houding werkt. Dit kan tot 17 procent productiviteitsverlies opleveren, blijkt uit onderzoek.’

HC Health onderschrijft het belang van een vitale thuiswerkplek en biedt een platform met preventieve oplossingen tegen fysieke en stressgerelateerde klachten: Gezond ThuiswerkenDit online platform bestaat uit vier modules die jouw medewerkers vitaal en energiek houden.

Module voor gezond thuiswerken

Werkt het personeel van jouw organisatie in verband met het Coronavirus vanuit huis? Ook thuis is het belangrijk dat de medewerker een gezonde werkhouding aanhoudt. HelloThuiswerken helpt bij het inrichten van een comfortabele werkplek en het aannemen van een gezonde werkhouding. Onze website biedt veel nuttige informatie over de gezonde thuiswerkplek, maar ook oefeningen om de weerstand te verhogen, in beweging te blijven, of simpelweg te ontspannen.

Komt de medewerker er zelf niet uit? Ervaren fysiotherapeuten staan klaar voor een online werkplekconsult!

In tijden van de Coronacrisis is weerstand en vitaliteit belangrijker dan ook. Daarnaast wil je goed voor je medewerkers zorgen. Gezond thuiswerken sluit hier perfect op aan.
Sander de Casparis
Sander de Casparis
Mede-oprichter HC Health

Module met webinars en virtuele trainingen

Op HelloLive bieden we de mogelijkheid om webinars en virtuele trainingen te volgen! Zo geven wij advies over de preventie van fysieke klachten, beantwoorden wij vragen over de thuiswerkplek tijdens de virtuele koffiebreak en verzorgen wij inspannings- en ontspanningstrainingen. Zo blijft de hele familie in beweging!

Module voor online fysiotherapie

Heeft een medewerker fysieke klachten? Dan biedt de kennisbank van HelloFysio uitkomst. Met informatie, video’s en oefeningen van ruim 125 fysieke aandoeningen kan de medewerker zelfstandig werken aan zijn of haar herstel. Is er aanvullende ondersteuning door een ervaren fysiotherapeut nodig? Dan kan de medewerker een afspraak maken voor een consult per webcam of telefoon.

Module voor een verbeterde energiebalans

Met HelloEnergy brengt de medewerker de energiebalans in kaart d.m.v. een korte Energy Check. Op basis van een persoonlijk energieprofiel kan de medewerker vervolgens aan de slag met online traingingsmodules. Deze modules zijn gericht op de bevordering van de gezondheid. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een persoonlijke afspraak te maken met een Energy Coach.

Wil je meer weten over Gezond Thuiswerken? Neem dan contact op met HC Health via alexander@hchealth.nl , of 020-4123006.

Gezond thuiswerken,
hét online platform voor vitaal thuiswerkend Nederland.

Het platform biedt jouw medewerkers handvatten voor meer vitaliteit en productiviteit door middel van diverse online modules. 

Altijd op de hoogte.
Schrijf je in voor de vitaliteitsupdate.

Download de factsheet

Gezond Thuiswerken, hét online platform voor vitaal thuiswerkende medewerkers

HC Health maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer weten over deze cookies?