Werkplekonderzoek

Onze visie berust op het feit dat het vaak gaat om iemands werkwijze. De werkplek zelf is maar 20% oorzaak van mogelijke fysieke klachten. Wij denken dat je – bij wijze van spreken – prima kunt werken op een boomstam. Het gaat erom hoe jij met je werkplek en je lichaam omgaat. Wij geloven er niet in om elke werkplek uit te rusten met allemaal toeters en bellen. Maar juist om medewerkers inzicht te geven in hoe je op een gemakkelijke manier, gezond kunt werken. De rest is vaak hoe je werkt, hoe je het ervaart en hoe de omstandigheden zijn. Onze professionals zijn erop getraind om verder te kijken dan alleen de werkplek. Zo focussen we ons op langdurige resultaten.

Bel mij terug

Interesse? Vul je gegevens hieronder in en we bellen je binnen 4 uur terug

Ergonomisch werken

Werk verandert. We zijn steeds mobieler en werken vaker op verschillende plekken. Ook werken we op steeds meer verschillende apparaten zoals een tablet, laptop en zelfs smartphone. Dat vraagt om een andere visie ter voorkoming van lichamelijke klachten. Een aanpak die niet slechts kijkt naar de werkplek, maar vooral naar de werkwijze.

 Haalbare adviezen, duurzaam resultaat

Ingewikkeld om je werkwijze aan te passen? Integendeel. Met een werkplekonderzoek waarbij we een paar praktische tips geven, zijn werkplekproblemen vaak al op een simpele manier te verhelpen. Daarna volgt een contactmoment om te evalueren en te bekijken of het advies goed werkt. Juist door de opvolging van het werkplekonderzoek wordt het werkgedrag van de medewerker duurzaam aangepast. Hierdoor wordt de zelfredzaamheid van de medewerker positief beïnvloed en is er sprake van een kosteneffectieve interventie.

Werkplekadvies voor jouw medewerkers

Met HC Health zijn wij werkzaam voor grote organisaties in Nederland. Daarom bieden we een training Gezond Werken Op Kantoor (GWOK) voor groepen van maximaal 12 deelnemers aan. De GWOK bestaat uit:

  • Een gezamenlijke workshop van 1 uur
  • Gevolgd door individuele werkplekonderzoeken van in totaal 3 uur
  • De training vindt uiteraard plaats in het bedrijf, in de eigen werksituatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het werkplekonderzoek en Gezond Werken Op Kantoor.

Tips om fysieke klachten op het werk te voorkomen

We geven je ook graag alvast wat tips om zelf aan de slag te gaan met jouw werkplek en werkstijl.

Gezonde groet namens het hele team van HC Health!

 

Interesse?


BEL MIJ TERUG

Gerelateerde blogs


10 Tips bij lage rugklachten

Velen van ons hebben rugklachten, meestal in de lage rug. Lage rugpijn kent over het algemeen een gunstig, natuurlijk beloop. Acuut optredende lage rugpijn gaat in de meeste gevallen vanzelf weer over. De eerste dagen kan de pijn hevig zijn en je kunt je ernstig beperkt voelen bij dagelijkse activiteiten. In dit blog vertelt Timo je meer over lage rugklachten. Wat zijn mogelijke oorzaken, wat zijn de symptomen en vooral, wat kun je er zelf aan doen om lage rugklachten te verminderen en te verhelpen?

Lees meer

Meer groen voor meer vitaliteit

Iedereen weet wel, of kan zich goed voorstellen, dat de natuur goed voor je is. Maar zijn we ons hier elke dag bewust van? Ook jij brengt waarschijnlijk, net zoals ik, het grootste deel van je dag door op je werk. Soms op de fiets, in de auto maar ook vele uren achter de computer. Wat kunnen we doen om gedurende onze werkdag meer groen in ons leven te brengen?

Lees meer

Met 10 tips slapend succesvol

Slaapgebrek beïnvloedt vooral de frontale cortex in je brein. Dit deel van je brein is verantwoordelijk voor cognitieve functies zoals je oriëntatie op resultaten, probleemoplossend vermogen, prioriteiten stellen en het nemen van beslissingen. Als je moe bent, presteer je dus al gauw minder op je werk. Veel werknemers en werkgevers zijn zich nog onbewust van de effecten van slaapproblemen op de werkvloer. We geven je 10 tips om beter te slapen.  

Lees meer