Wat is vitaliteitsmanagement

Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, vergrijzing, ziekteverzuim, werkdruk, werkstress: het zijn zeer relevante thema’s die tegenwoordig bij veel organisaties in Nederland spelen. Wij geloven dat vitale medewerkers jouw organisatie succesvol houden. Daarom helpen wij organisaties met vitaliteitsmanagement. Vitaliteitsmanagement is een breed begrip. Concreet kunnen wij jouw organisatie helpen bij:

1. Duurzame inzetbaarheid: we zorgen voor meer energie, verhelpen lichamelijke klachten en vergroten de mentale weerbaarheid van jouw medewerkers.
2. Het opstellen en uitvoeren van een integraal beleid voor vitaliteitsmanagement: sportieve medewerkers zullen altijd actief zijn. Maar hoe krijg je de niet-sporters in beweging? Samen stellen we een integraal vitaliteitsbeleid op waarbij we met name kijken hoe we de risicogroep in beweging kunnen krijgen. Uiteraard geheel afhankelijk van jouw vraag en doelstellingen.
3. Verzuim terugdringen: iedere organisatie heeft te maken met verzuim. De oorzaken kunnen verschillend zijn, de oplossing is hetzelfde: investeren in jouw mensen. Tools aanreiken die de persoonlijke vitaliteit bevordert. Want meer energie verandert vandaag de dag, morgen het leven.

Bel mij terug

Interesse? Vul je gegevens hieronder in en we bellen je binnen 4 uur terug

Kortom, wij helpen jouw mensen aan een hogere energiehuishouding door ze fysiek, mentaal en emotioneel te versterken. Of dat nou via bedrijfsfysiotherapie, bedrijfsfitness, leefstijlcoaching of werkplekadvies is. We kijken naar jouw specifieke uitdaging als organisatie. Vervolgens stellen we samen een plan op hoe we dit gaan realiseren.

De afgelopen 19 jaar hebben wij bij HC Health veel kennis opgedaan bij bedrijven als ABN AMRO, Aon, CSU, Delta Lloyd en vele anderen. Een voorbeeld van een jaarplanning van integraal vitaliteitsbeleid bij één van onze klanten: Vitaliteitsmanagement voorbeeld infographic

Vitaliteitsmanagement is complex en om te komen tot een succesvol integraal vitaliteitsbeleid is visie en daadkracht nodig. Na een business case en een analyse van de verzuimcijfers berekenen we voor jouw organisatie de Return on Health. Samen stellen we een vitaliteitsbeleid op met KPI’s passend bij jouw strategie. Vervolgens gaan we samen het vitaliteitsbeleid inrichten: het opstellen van een communicatieplan, branding van het vitaliteitsbeleid en vaak ook het inplannen van inspiratiesessies om medewerkers echt in beweging te krijgen. De invulling hiervan bepalen we uiteraard in overleg met elkaar.

Waarom investeren in vitaliteitsmanagement?

Eén van de meest voorkomende vragen “wat leveren jullie diensten ons als organisatie eigenlijk op?”. Een standaard antwoord hiervoor bestaat niet. Tot op zekere hoogte is dit cijfermatig terug te koppelen, echter spelen er ook zaken die niet objectief meetbaar zijn. Denk hierbij aan een verhoogde tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers, een betere werksfeer, verhoogde productiviteit en de toegevoegde waarde op het werkgeversimago. Meer hierover kun je lezen in ons blog: Investeren in vitaliteit: kosten of baten?

In de jaren 90 hadden we vanwege de opkomende automatisering met een ware RSI hype te maken. Daarna is het stil geworden rondom RSI. De afgelopen jaren is de aandacht voor werkdruk en werkstress enorm toegenomen en je zou hierdoor kunnen denken dat houding- en bewegingsklachten niet of nauwelijks meer voorkomen. Is dat daadwerkelijk zo? Hebben medewerkers tegenwoordig geen fysieke klachten? Of lijkt het maar zo omdat er in de media alleen maar aandacht wordt gegeven aan werkstress? Sander de Casparis, één van onze oprichters, ging voor zijn blog op onderzoek uit en vertelt je meer over Vitaliteitsmanagement ter voorkoming van fysieke klachten: zin of onzin?

Jouw organisatie in topvorm?

We komen graag een keer vrijblijvend bij je langs om te kijken of we je op weg kunnen helpen. Neem dan gerust contact met ons op.

Liever eerst zelf aan de slag? Lees dan vooral even de blog van één van oprichters met de 11 stappen voor een succesvol vitaliteitsbeleid.

Interesse?


BEL MIJ TERUG

Gerelateerde blogs


Vitaliteitsmanagement ter voorkoming van fysieke klachten, zin of onzin?

In de jaren 90 hadden we vanwege de opkomende automatisering met een ware RSI hype te maken. Daarna is het stil geworden rondom RSI. De afgelopen jaren is de aandacht voor werkdruk en werkstress enorm toegenomen en je zou hierdoor kunnen denken dat houding- en bewegingsklachten niet of nauwelijks meer voorkomen. Is dat daadwerkelijk zo? Hebben medewerkers tegenwoordig geen fysieke klachten? Of lijkt het maar zo omdat er in de media alleen maar aandacht wordt gegeven aan werkstress?

Lees meer

Investeren in vitaliteit: kosten of baten?

In mijn werkzaamheden als vitaliteitsconsultant is één van de meest voorkomende vragen “wat leveren jullie diensten ons als organisatie eigenlijk op?”. Een standaard antwoord hiervoor bestaat niet. Tot op zekere hoogte is dit cijfermatig terug te koppelen, echter spelen er ook zaken die niet objectief meetbaar zijn. In dit blog geeft vitaliteitsconsultent Timo Velzeboer je inzicht in verzuimkosten en vertelt hij je meer over Return on Health.

Lees meer

Bevlogenheid: betere KPI om het succes van een onderneming te voorspellen

Het is vandaag (16 juni 2017) de dag van de bevlogenheid. Bevlogen mensen halen voldoening uit hun werk, zijn zeer betrokken en voelen zich vitaal en trots. Daarmee draagt bevlogenheid bij aan onze psychische en lichamelijke gezondheid. Prof. dr. Willem van Rhenen, stelt zelfs dat de mate van bevlogenheid een betere graadmeter is om het succes van een onderneming te voorspellen dan de economische KPI’s! Wellicht is het een idee om de bevlogenheidsscores van bedrijven op te nemen in de jaarverslagen. Wie durft?!

Lees meer